mandag 10. mars 2014

Møt Blondie - søstra til Brownie


Dette er en kake for den som liker det søtt og mektig og vil ha litt å tygge på. Det er en "påkostet" skuffkake, som smaker knallgodt til sterk kaffe. Den holder seg godt om du pakker den i plast eller tett boks og oppbevarer den kjølig. Kaken er også ypperlig å fryse. Skjær den i biter først, så er det lett å fiske fram noen biter hvis du får uventet besøk (eller plutselig søtsug).

Oppskriften kommer fra den fantastiske oppskriftsbasen Det Søte Liv. Jeg har forsøkt den med både kokesjokolade og melkesjokolade, og førstnevnte er definitivt best, ellers blir det rett og slett for søtt.

Jeg bakte den første gang i 2006, da oppskriften ble publisert på Det Søte Liv. Da hadde jeg dilla på den ei stund og bakte den flere ganger, før den liksom gikk i glemmeboken. Plutselig begynte jeg å fantasere om den karamellaktige, solide kaken igjen. Da jeg hadde den med på et bygdemøte for noen uker siden forsvant den på 1-2-3, og flere ba om oppskriften.

Det ble dessverre ingenting å ta med hjem, så nå har jeg bakt den til privat bruk. Nam!

Blondies
165 g mykt smør
5 dl demerara-sukker
3 egg
1 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
200 g valnøtter (oppskriften sier 300, men jeg foretrekker litt mindre)

Pynt:
100 g valnøtter
100 g sjokoladedråper/chocolate chips/hakket kokesjokolade

Steketemp./-tid: 175 grader i 25-30 minutter

Smør og sukker røres mykt. Pisk inn eggene, ett om gangen. Tilsett vaniljeessens. Sikt inn mel og bakepulver, bland det inn i deigen sammen med hakkede valnøtter.
Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne 20x30 cm. Dryss sjokolade og grovt hakkede nøtter på toppen.

Stekes på rist nederst i ovnen. Avkjøl kaken helt i formen. Skjær kaken opp i ganske små firkanter. Oppbevares kjølig i tett boks/plast. Den er også super å fryse.

Velbekomme!

165 g smør
5 dl brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
300 g valnøtter
Pynt:
100 g valnøtter
100 g chocolate chips eller kokesjokolade
- See more at: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/blondies#sthash.0IMGlGbd.dpuf


4 kommentarer:

  1. Oi, nam! Har prøvd Blondie en gang før, og da med hvit sjokolade istedenfor mørk. Gode saker :)

    SvarSlett
  2. Fristende! Noterer meg oppskriften, den må prøves en gang. :)

    SvarSlett
  3. Wow, jeg sikler.
    Kommer nok til å prøve den en dag.

    SvarSlett
  4. Hei Baka Blondie kaken i dag. Tusen takk for oppskrift.
    Nam nam nydelig!!!!

    MVH Helga

    SvarSlett