tirsdag 11. mars 2014

Brukt på nytt


Ryddesjauen i fjor gjorde meg mer selektiv på hva jeg drar i hus. Bøker er fortsatt okei (selv om jeg har blitt en flittigere bibliotekbruker.)
Av en eller annen grunn føles det også bedre å handle brukt. En helgetur til Tromsø ga god uttelling i så måte: To flotte duker og ei bok.

Dukene er sikkert beregnet for gammeldagse, smale salongbord. Men jeg har oppdaget at de er peferkte på hagebordene. Lange nok til at de henger ned på kortendene, og akkurat så brede som hagebordet. Da slipper man duker som man henger seg fast i når man manøvrerer seg inn og ut av hagestoler og -sofaer. Det lages ikke duker i dette formatet lengre, tror jeg.

Den turkise med vakre bånd fant jeg på Fretex til 29 kroner. Den gule ble kjøpt på Smørtorget for en hundrelapp.

Den fine boka stammer fra bruktmarkedet på Kulturhuset, hvor privatpersoner hadde rigget seg til med salgsboder. Damen som solgte denne hadde hatt boka siden hun var ung jente. Jeg turte nesten ikke å si hva jeg skulle ha den til. Ja, den skal bli veske. Men da jeg plukket fram mobilen og viste henne bilder fra bloggen tror jeg egentlig hun ble fornøyd ved tanken på bokens framtidige, nye liv.

Handler du brukt? Hva leter du særlig etter, og hvor har du gjort dine beste kjøp?

2 kommentarer:

  1. Så fine ting du har funnet :D
    Jeg får også god samvittighet av å handle brukt, og jeg er veldig glad i loppemarkeder, selv om jeg ikke går så ofte.
    Siden jeg ikke er så innmari etablert ennå, så ser jeg ofte etter kjøkkenutstyr som jeg ikke ville hatt råd til å kjøpe nytt. Og i det siste har jeg sett etter klær og tekstiler som jeg kan sy noe av :)

    SvarSlett
  2. Flotte duker, og for en god idé med boka, har aldri sett slike før!! Skal en tur på bruktbutikker imorgen, samler på Lotte fra Figgjo, kanskje jeg finner noe… ha en fin uke hos deg!

    SvarSlett