tirsdag 7. juni 2011

Laks med couscous


Overraskende mange havner i pludrebloggen på jakt etter middager med fisk. Fisk bør stå på menyen minst to dager i uka, og det er viktig å variere. Her er en enkel "ta det du har"-variant av stekt laks/ørret med couscous. (Couscous er en slags gryn laget av semule.)

Ferske/tinte fiskefileter tørkes med kjøkkenpapir og krydres etter ønske - her har jeg kun brukt salt og pepper. Stek i smør ved middels/svak varme til laksen er gjennomstekt og har fått pen stekeskorpe. Beregn en filet pr. person, pluss moms.

Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Det er fort gjort hvis du bruker hurtigvarianten.

Couscousen kan spises som den er, slik du ellers serverer kokt ris, men blir ekstra god om den smaksettes. Prøv med grønnsaker som har fått surre i olje.

Til 4 porsjoner couscous har jeg brukt
1 finhakket hvitløk av den kløftfrie sorten - denne får surre alene i oljen aller først
1 finhakket rødløk
15 sukkererter, oppdelt
1/2 rød paprika i små terninger
1/2 gul paprika i små terninger
1 eple i små terninger

Når dette har surret litt i olje velger du smakstilsetninger. Jeg brukte:
Finhakket fersk persille
Gressløk
Ingefær - helst revet fersk, men et par kryddermål ingefærpulver går også bra
En skvis lime

Like før servering "løftes" couscous og grønnsaker sammen.
Server retten med båter av lime, slik at hver især kan skvise ekstra om de ønsker.


9 kommentarer:

  1. Namnam! Jeg har ovnsstekt laks med som middag idag, ikke verst det heller. Etter Rema fikk 500 gram marinert laksefilet til en femtilapp, så har fiskeandelen til middag gått drastisk opp.

    SvarSlett
  2. Nam, nam. Du er så inspirerende. Tror dette blir dagens middag.

    SvarSlett
  3. Hei Hanne:)
    Ja fisk er nydelig godt :) skulle hatt det oftere,
    men har en mann i huset som ikke er fult så glad i
    det... men når jeg prøver meg litt frem på nye
    oppskrifter, så spiser han det og syns faktisk at
    det er ok ღ Jeg har aldri prøvd Couscous før, så
    det må jeg prøve en dag, tusen takk for oppskrift
    og herlig inspirasjon ღ Ha en flott dag, og uke...
    Klem fra Mette

    SvarSlett
  4. Dette så fristendes ut! Vi spiser også ofte fisk da det er yndlingsmiddagene til junior i huset. Så dette vil jeg gjerne prøve! Selv takk for at du deler Hanne, og pludreklemmen gjør alltid godt!
    Solskinnsklem tilbake, Anne Karin.

    SvarSlett
  5. MMmm....dette er mat for mons og meg! Ser godt ut, og jeg vet at det også smaker digg! Ha en super dag!! Klem

    SvarSlett
  6. Det smakte veldig godt. 4 av 5 likte det svært godt, en var litt usikker, men han regner jeg ikke med ;) Han er så kresen. Ungene likte det, hurra!

    SvarSlett
  7. Laks er snadder.. min datter elsker å lage lakselasagne..

    nei, bildet er fra Bjerkaker like ved Telegrafbukta - Folkeparken :)

    ha en fin kveld :)

    SvarSlett