lørdag 18. juni 2011

Grillspyd med burmesisk vri

Grilling er ikke det vi driver mest med i pludrehanneheimen. På tur syns jeg ei bålgrilla pølse kan være skikkelig snadder - særlig hvis den serveres med hjemmebakte pølsebrød. Her hjemme syns jeg faktisk komfyren er uovertruffen til matlaging, og at utegrill er noe oppskrytt. Men vi spiser utendørs så ofte vi kan.

Her er en oppskrift på grillspyd som jeg har hentet fra Grete Roede-kokeboka "Lett mett". De er kjempegode! Det er helst oppskriften på marinaden jeg benytter - det er den som gjør susen! For øvrig putter jeg på grillspydet de grønnsakene vi har for hånden eller har lyst på. (I originaloppskriften er det kun ananas i tillegg til reker og kylling.)

Til 6-8 spyd:
750 g kyllingfilet i passe store grillbiter
30 scampi
250 g hermetisk ananas
grønnsaker - f.eks. sjampinjong, paprika, sjalottløk, squash
potetlomper
litt ekstra lett rømme
pesto - hjemmelaget eller fra glass
salatblader

Burmesisk marinade
1/2 ts chilipulver
1/4 ts kanel
1/4 ts allehånde
1 ts garam masala, ev. karri
1 ss revet ingefærrot, ev 1/2 ts malt ingefær
1/2-1 ts salt
2 ss lime- eller sitronsaft
1 dl peanøttolje eller annen olje

Bland marinaden i en plastpose. Ha i kylling og reker, knyt igjen og la posen ligge kjole noen timer.
Træ kylling, reker og grønnsaker på spydene. Du kan godt pensle grønnsakene med litt av marinaden som er til overs.


Grill spydene på grillen eller i stekeovn med grillfunksjon. Snu jevnlig. De trenger ikke lang grilltid, men det er viktig at kyllingen blir gjennomstekt.

Server grillspydene inntullet i lomper, med en liten klatt pesto og rømme inni, og gjerne med noen salatblader.

Vel bekomme!

PS: Husk lotteriet - trekning på torsdag!


3 kommentarer:

  1. Det så skikkelig godt ut. Jeg elsker grillspyd, så dette må prøves. Takk for oppskrift:-)

    SvarSlett
  2. Den marinaden hørtes utrolig god ut. Den må jeg prøve. Jeg er heller ikke så glad i grilling og det passer bra, slik som det regner nå. Da er det som du sier, mye bedre å bruke komfyren.
    Ønsker deg en flott helg.

    SvarSlett
  3. Mmmmm......dette såg godt ut!!

    SvarSlett