torsdag 13. januar 2011

Lunt til håndleddene

Jeg så noen nydelige pulsvarmere hos Tove med bloggen "Tankar i ein kvardag". Det viste seg at hun hadde komponert oppskriften selv, og hun var så sjenerøs at hun sendte meg den på e-post. Tusen takk!

Nå har jeg strikket det første paret.
Jeg fulgte hennes garnanbefaling: Kashmir alpakka.
Et helt nytt garn for meg, men du verden for et supermykt og lekkert resultat.
Ett nøste koster 68 kroner. Det holder akkurat til et par pulsvarmere.

Mine pulsvarmere ble litt smale, så jeg vil legge opp noen ekstra masker neste gang, i fall jeg vil gi dem i gave til håndledd som er et nummer større.

Hvis du lurer på hva som er vanlig tykkelse på et damehåndledd vil du kanskje ha glede av undersøkelsen som blogger HildeC gjorde for et par år siden.
100 kvinner på forumet Hobbyboden målte sine håndledd (ved knoken), og Hilde kom fram til at gjennomsnittet befinner seg rundt 16 cm. Målene fordeler seg slik:

Under 15 cm: 6%
15-16 cm: 57%
17 cm: 25%
18 cm: 8%
Over 18 cm: 4%

Masse inspirasjon og flere råd om tilpasning av pulsvarmere finner du i
den herlige bloggen Hildes hekle-strikkeri-hurra.
19 kommentarer:

 1. Nydelige pulsvarmere! Og alpakka er jo bare deilig!
  Nå må jeg finne et metermål!

  SvarSlett
 2. Skikkelig flotte pulsvarmere du har strikka!!

  SvarSlett
 3. Se på dem du :-) Flinkt & fint!

  Den håndledd-infoen skal jeg jaggu notere meg du! Strikka hauger av pulsvanter i julegaver (ja, oppskrift kommer snart, nå er jo jula over og gavene oppakket) - surfa mye rundt på leting etter nettop størrelser, og vet du: det viktigste vantemålet er faktisk tvers over hånda, over tommelen! Var helt nytt for meg, men når man tenker på det, så ... ja... størrelsene ble riktige de :-)

  SvarSlett
 4. Skjønner godt at det er deilig å se igjen sola! Pulsvarmerene ble jo lekre,da. :) Jeg har lagt meg til som følger hos deg.

  SvarSlett
 5. Veldig fine pulsvarmere!
  Jeg var så heldig å arve noen etter min svigermor som er kommet på sykehjem...de er svarte med påsydde perler i mønster. Veldig varme og gode!

  Ble nysgjerrig på målingen rundt håndleddet, jeg ble gjennomsnitlig 16 cm :)

  SvarSlett
 6. Dette var snacks for meg som praktisk talt er avhengig av pulsvarmere. Disse så herlige ut.......

  SvarSlett
 7. Ehm, jeg fant ingen oppskrift, så jeg bare dikta oppskrift til den lua du så på bildet. La opp 104 masker på pinne 5. Strikket ribbestrikk ca 4 cm. Så en vrang omgang, en rett om gang, en omgang med 2 rette og et kast ut hele omg, så en omg rett og en omg vrang igjen. Så rettstrikk til lua måler ca 15cm. Da felte jeg annenhver maske på neste omg. Så en omg rettstrikk, så en omgang der du feller halvparten igjen. For så å snøre igjen når du har ca 12 masker ijgen. Så hekla jeg en blomst tilslutt av siste garnet.

  Håper du forsto litt da?? ;) Koselig at du vil følge bloggen min :)

  Klem

  SvarSlett
 8. *Tredde så i et rosa bånd gjennom der som ble hull etter kastene...

  SvarSlett
 9. Så fine!:) Når jeg var 14-15 strikket vi drøssvis av pulsvarmere, husker jeg. De var mer av den helt enkle typen med eksotisk fargevalg som kompensasjon for manglende strikkekompetanse;) Husker også at jeg dynket dem i parfyme slik at de skulle lukte godt for evig framtid:) lyckliga tider!

  SvarSlett
 10. Nydelige pulsvanter. Jeg skal prøve meg på et flettestrikk-prosjekt jeg også. En tunika-vest. Men den blir nok ikke ferdig før om et par år tenker jeg :)
  Ellenn

  SvarSlett
 11. Inspirerende! Det frister med småprosjekter som dette!

  SvarSlett
 12. Det er et flott stykke arbeid du har gjort.

  Klem

  SvarSlett
 13. Heisann. Har sendt deg en melding på facebook ang settet du ville kjøpe. :) Klart vi ordner det vettu. :D
  Virkelig skjønne pulsvanter du har laget. :)

  Klem

  SvarSlett
 14. Åh, dei såg herlige ut :) Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 15. For en hyggelig blogg du har! :o) Jeg ser at du liker kalenderen vår "Inspirasjonskalenderen 2011" Veldig hyggelig! Vi har nå en vervekonkurranse på vår Facebook side "Inspiratene" der man kan vinne en kalender. Vi kommer også til å ha en vervekampanje på bloggen i løpet av få dager, så dersom du eller dine venner er interresert er det hyggelig om dere blir med! Ønsker deg et inspirerende og flott 2011! :o)

  SvarSlett
 16. Flotte pulsvarmere du har strikket, sikkert myke og varme:-)

  Følger deg å syns du har en flott og koselig blogg:-)

  Der ligger en oppmerksomhet i min blogg til deg:-)

  Klem fra Gry:-)

  SvarSlett
 17. Hei igjen pludredamen :-) Dette er en tinglysning:

  I kraft av å ha en sånn utmerket blogg, er du herved funnet verdig (av meg) til å motta "Beautiful blogger award". Et såre enkelt valg!

  Utmerkelsen kom susende forbi hos meg, med oppfordring om å lage en liste over 7 ting man liker og sende stafetten videre til 3 personer. Håper du tar imot utfordringen :-) Uansett all ære til deg og din fabelaktige blogg!

  Titt innom på http://www.fiesnotiser.no/2011/01/beret-utfordret.html for hele greiene. Ja, jeg har rappet et bilde hos deg - håper på tilgivelse...

  Fortsatt god søndag :-)

  SvarSlett