lørdag 1. januar 2011

Fiberfantasier


Ikke ett vondt ord om Sarah Bernard eller julebrød. Men etter noen dager på julekjøret hungrer man unektelig etter noe å bite i. Tygge på. Jobbe med.

I den koselige bloggen "Fies notiser" fant jeg oppskrift på knekkebrød.
Disse bakte jeg i romjula, og de er kjempegode!

Til to brett (ca. 36 knekkebrød)
4 dl havrekli
2 dl store havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl fin sammalt rug
1,5 ts salt
8 dl vann

Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland alle ingrediensene. La røren svelle et par minutter.
Fordel røren på to stekebrett kledt med bakepapir. Stryk den jevnt utover med slikkepott.


Knekkebrødene skal stå i ovnen totalt 80-100 minutter.
Etter ti minutter tar du brettene ut av ovnen og ruter opp knekkebrødene i passe biter. Bruk pizzahjulet.

Følg også med underveis i steketiden og la evt brettene bytte plass.

Jeg lot dem tørke med stekeovnsdøra på gløtt siste del av steketiden, for å hindre at de ble for godt stekt.
Avkjøles på rist.
Oppbevares i tett boks.

Godt, fiberrikt, nytt år!



11 kommentarer:

  1. Godt nytt år Hanne!
    Dette så unektelig fristendes ut! Første lørdag uten godteskål og fremdeles mange fristelser i skapet er ikke lett, men vi holder foreløpig ut..
    Dette er super gode knekkebrød! Jeg har en venninne som er så flink til å bake disse og forsyner meg meg nybakte knekkebrød til alle tider. Det er BEDRE en snop!
    Knask og knekk i ett!
    Ha en fin lørdagskveld.
    Anne Karin

    SvarSlett
  2. Hei Hanne :)
    Titter innom for å ønske deg et riktig godt nytt år ♥ Gleder meg til å følge deg i 2011 også :) Takk for alt det flotte du deler med oss, mye variert og mye inspirasjon… Ha en fortsatt fin kveld, klem fra Mette

    SvarSlett
  3. De så kjempegode ut!
    Jeg har lagret link:)

    SvarSlett
  4. Hei!! Disse skal jeg lage!! Vekk med julekakene!! Hilsen AnneKari:-9

    SvarSlett
  5. Godt Nytt År Hanne :) Ja, no ser eg fram til mat med litt meir tyggemotstand :) Dei knekkebrøda er kjempegode, har laga dei ett par gongar :)

    SvarSlett
  6. Takk for fibertips i eit nytt år!

    godt nytt år til deg og dine :-)

    SvarSlett
  7. De skal jeg prøve - nå "skriker" kroppen etter hverdagsmat!
    Men først må jeg bake et par kaker (!). Her har det gått slag i slag gjennom hele desember med bursdager og jul, og nå står den foreløpig siste bursdagsfeiringa for døren. Onsdag blir min yngste 18 år. Det blir som vanlig da, at jula klorer seg fast i mitt hus til etter den dagen - men da skal den jammen ut!
    Ønsker deg et Godt Nytt År, og takk for alle gode oppskrifter du har delt gjennom det gamle :)

    SvarSlett
  8. Godt nytt år Hanne.
    takk for alle oppskrifter du deler med oss, nå når hverdagen er her igjen, skal det bli godt med litt vanlig mat. Knekkebrød er kanskje en god måte å starte det nye året på.
    Stor klem til deg.

    SvarSlett
  9. Herlig ser det ut. Det er rart at man blir såfort lei den gode julematen og vil ha hverdagskost igjen. Men jammen er det bra også :)
    Ha et fiberrikt og flott nytt år.

    SvarSlett
  10. Etter å ha lest meg gjennom marsipan og seige kransekakebiter, føler jeg et behov for knekkebrød, ja!
    Disse er gode :-)

    Godt nytt år!

    SvarSlett
  11. Mmmmmmmmmmmmm-dette må testes! Godt nytt fiber år!

    SvarSlett