lørdag 28. august 2010

Supergodt og supersunt


Makrell i tomat kan man lage selv. Det hadde jeg i grunnen aldri tenkt over før jeg fikk smake svigermors makrellpålegg. Enda bedre og sunnere enn den du kjøper i boks!
Makrell i tomat
Oppskriften tar utgangspunkt i filet av fem makreller.
Kok fisken med salt og pepper, gjerne i steikeovn.

Del opp fisken i pene små biter og legg dem lagvis med 4 finhakkede løker (gul, rød eller en blanding)

Tomatsaus
3 dl tomatpure
2,4 dl olivenolje
2 dl 7% eddik
2,3 dl sukker
2-3 kvaster fersk dill, grovt hakket/klippet
litt nykvernet pepper

Smak på fisken. Dryss evt. litt salt over, om fisken er lite salt. Den bør ha litt ”sting”.
Smak også på sausen og krydre til du er fornøyd.
Hell sausen over fisk og løk. "Løft" litt på blandingen, slik at sausen kommer til overalt.

Makrellen blir best når den har fått "satt seg" et døgn i kjøleskap.

Dette er en ganske stor porsjon.
Makrellen fryses ned i passe små beger og bør brukes i løpet av tre måneders tid.




7 kommentarer:

  1. Tak for opskriften, Hanne. Jeg elsker makrel i tomat, men har aldrig prøvet at lave den selv. Det må da helt klart smage meget bedre!

    Ha' en fin helg!

    SvarSlett
  2. Jeg er nok ikke akkurat den som kommer til å bruke oppskriften, men makrell i tomat er nydelig som pålegg på grovt brød.

    Jeg spiste en boks senest i går.

    Det er sikkert mange som er glad for oppskriften.

    Klem fra Astrid

    SvarSlett
  3. Vi elsker makrell i alle slags varianter, så denne oppskriften kommer godt med! Takk:-)

    Klem fra Anne Karin

    SvarSlett
  4. Hum..smart! Vesla lever mer eller mindre av makrell i tomat, så hvorfor ikke prøve meg på hjemmelaget? ;) ha en god lørdag hanne!

    SvarSlett
  5. Ååååh, denne MÅ jeg prøve!

    SvarSlett
  6. Dette var en ny variant. Har laget makrell i tomat noen ganger, men med en annen oppskrift. Det er mye bedre enn den kjøpte.

    SvarSlett
  7. Å det der så og hørtes kjempegodt ut! Spiser en boks om dagen på jobb, så hvordan det ender når jeg har laga denne aner jeg ikke. Får kanskje svømmeføtter og gjeller tilslutt!

    Takk for oppskrift.

    Mvh Annicen

    SvarSlett