Et agurk-tips, selv om agurktiden strengt tatt er over
nå som Nitimen er på lufta igjen.
Jeg har fått for meg at agurkstrimler gjør seg
veldig godt i salater og som garnityr.
Idéen fikk jeg da jeg - min vane tro -
satt og studerte en salat jeg hadde kjøpt på kafé.
(Ikke det at jeg så ofte sitter på kafé og studerer salat, men jeg pleier å studere pent anrettet mat for å lære knep)
Agurken smaker selvsagt akkurat likt
om du skjærer den i terninger, staver, skiver,
halvmåner eller kvartmåner.
Men akkurat nå har jeg dilla på agurkstrimler.
Start med å dele agurken veldig skeivt,
slik at snittflaten blir skrå = avlange skiver.
Skjær ikke for tynne skiver.
nå som Nitimen er på lufta igjen.
Jeg har fått for meg at agurkstrimler gjør seg
veldig godt i salater og som garnityr.
Idéen fikk jeg da jeg - min vane tro -
satt og studerte en salat jeg hadde kjøpt på kafé.
(Ikke det at jeg så ofte sitter på kafé og studerer salat, men jeg pleier å studere pent anrettet mat for å lære knep)
Agurken smaker selvsagt akkurat likt
om du skjærer den i terninger, staver, skiver,
halvmåner eller kvartmåner.
Men akkurat nå har jeg dilla på agurkstrimler.
Start med å dele agurken veldig skeivt,
slik at snittflaten blir skrå = avlange skiver.
Skjær ikke for tynne skiver.
Strimle skivene.
Voila.
Så enkelt at selv jeg fikk det til!
Takk for "oppskriften". Det er sannelig ikke småtterier du får med deg av detaljer.
SvarSlettKlem fra Astrid
Lekkert!!! Takk for agurknytt:-) hi hi
SvarSlettJa, er det ikke rart hvor lite det er som skal til!
SvarSlettPernilla:)
Smart!
SvarSlettAgurknytt kan virkeleg vere godt nytt :-)
God agurknytt ,-) Jeg har det altmuligsak fra Biltema?! som kan gjøre slike. Den tar også fingra :-( om en litt for nøysom ,-)
SvarSlettJa, agurk er jo både sunt og godt...har du prøvd å skjære lange skiver på langs med ostehøvelen..og lege de i kaldt vann, det blir også litt mere spennende enn vanlige skiver.
SvarSlett(Her strever jeg med med hoste og feber...)
Ha ei fin uke Hanne.
Klem : )
Ja, jeg digger også agurkstrimler! Spesielt med litt risnudler, litt strimlet vårløk og med saus av soyasaus, hvitløk og ingefær og bittelitt ristet sesamfrøolje. Tar 5 minutter å lage og er deilig både som forrett og tilbehør.
SvarSlett