Akkurat i dag er det sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet. Og på kavringen.
Lemoncurd - eller sitronsmør som vi kanskje kan kalle det på norsk - er et friskt, solgult pålegg som er lett å lage.
Her er oppskriften jeg har justert meg fram til:
Lemoncurd - 2 små glass
1 dl saft av sitron
finrevet skall av 1 sitron (vaskes godt, helst økologisk)
5 dl siktet melis
2 egg (helst de med ekstra gul plomme)
75 g ekstrasaltet meierismør, i små terninger
2 ts vaniljesukker
Alt unntatt smør og vaniljesukker kokes sakte opp til det tykner. Pass gryten og rør underveis.
Når massen har tyknet, tar du kjelen av platen og røret inn smør og siktet vaniljesukker. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er jevn. Helles på rene glass og avkjøles.
Hjemmelaget lemoncurd holder seg to-tre uker i kjøleskap.
Smaker veldig godt på rundstykker, lyse kavringer, Frukost-knekkebrød og Sætres små speltkjeks. Den kan også brukes i kaker og desserter; det skal jeg komme tilbake til.
For ein fantastisk, gnistrande gul farge! Det både såg og høyrdest veldig godt ut, og må prøvast - ein gong ;)
SvarSlettGod helg!
Lemon curd har jeg alltid i kjøleskapet! Nyyyydelig, søtt og syrlig! Mmmm....
SvarSlettHa en solfylt helg!
Gurimalla, det så utrolig godt ut. Herlig farge!! Dette må jeg prøve ut... :o)
SvarSlettHa en herlig helg! :)
Åååå det så nydelig ut! Den skal jeg jammen lage i helgen. Tusen takk for oppskriften!
SvarSlettRiktig god helg!
Lene
Nammenam!!! Dette kaller jeg skikkelig solskinnspålegg! God helg til deg også, Hannemor:-)
SvarSlettDette var noe nytt, har aldrig hørt om det før.
SvarSlettMå prøve dette ut.
Takk for spennendes oppskrift!
Ha en riktig fin helg!
Pernilla
For en herlig farge det var på denne. Har sjelden sett noe gulere.
SvarSlettÅh du dette så fristende ut. Og det kan neppe beskrives mer treffende enn "solskinn på glass". Må prøves ut en dag!
SvarSlettØnsker deg en finfin helg Hanne. Nyt dagene.
Marit
Dette så jo fantastisk ut, må lagres og prøves med tiden.
SvarSlettGod helg til dokker.
Ja, denne lagde jeg i julegave til min mann og onkel og begge elsket den :-)
SvarSlettFikk jo smakt litt selv også, og det er som solskinn på glass!
Dette såg godt ut..
SvarSlettaldri høyrt om det før eg...
God helg!
Åja, det er kjempegodt. Lenge siden jeg har smakt det nå, men nå frister det å lage en porsjon :-)
SvarSlett