fredag 7. mai 2010

Solskinn på glass


Akkurat i dag er det sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet. Og på kavringen.

Lemoncurd - eller sitronsmør som vi kanskje kan kalle det på norsk - er et friskt, solgult pålegg som er lett å lage.


Her er oppskriften jeg har justert meg fram til:

Lemoncurd - 2 små glass
1 dl saft av sitron
finrevet skall av 1 sitron (vaskes godt, helst økologisk)
5 dl siktet melis
2 egg (helst de med ekstra gul plomme)
75 g ekstrasaltet meierismør, i små terninger
2 ts vaniljesukker

Alt unntatt smør og vaniljesukker kokes sakte opp til det tykner. Pass gryten og rør underveis.

Når massen har tyknet, tar du kjelen av platen og røret inn smør og siktet vaniljesukker. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er jevn. Helles på rene glass og avkjøles.

Hjemmelaget lemoncurd holder seg to-tre uker i kjøleskap.

Smaker veldig godt på rundstykker, lyse kavringer, Frukost-knekkebrød og Sætres små speltkjeks. Den kan også brukes i kaker og desserter; det skal jeg komme tilbake til.



12 kommentarer:

  1. For ein fantastisk, gnistrande gul farge! Det både såg og høyrdest veldig godt ut, og må prøvast - ein gong ;)

    God helg!

    SvarSlett
  2. Lemon curd har jeg alltid i kjøleskapet! Nyyyydelig, søtt og syrlig! Mmmm....
    Ha en solfylt helg!

    SvarSlett
  3. Gurimalla, det så utrolig godt ut. Herlig farge!! Dette må jeg prøve ut... :o)

    Ha en herlig helg! :)

    SvarSlett
  4. Åååå det så nydelig ut! Den skal jeg jammen lage i helgen. Tusen takk for oppskriften!

    Riktig god helg!

    Lene

    SvarSlett
  5. Nammenam!!! Dette kaller jeg skikkelig solskinnspålegg! God helg til deg også, Hannemor:-)

    SvarSlett
  6. Dette var noe nytt, har aldrig hørt om det før.
    Må prøve dette ut.
    Takk for spennendes oppskrift!

    Ha en riktig fin helg!
    Pernilla

    SvarSlett
  7. For en herlig farge det var på denne. Har sjelden sett noe gulere.

    SvarSlett
  8. Åh du dette så fristende ut. Og det kan neppe beskrives mer treffende enn "solskinn på glass". Må prøves ut en dag!

    Ønsker deg en finfin helg Hanne. Nyt dagene.

    Marit

    SvarSlett
  9. Dette så jo fantastisk ut, må lagres og prøves med tiden.
    God helg til dokker.

    SvarSlett
  10. Ja, denne lagde jeg i julegave til min mann og onkel og begge elsket den :-)
    Fikk jo smakt litt selv også, og det er som solskinn på glass!

    SvarSlett
  11. Dette såg godt ut..
    aldri høyrt om det før eg...
    God helg!

    SvarSlett
  12. Åja, det er kjempegodt. Lenge siden jeg har smakt det nå, men nå frister det å lage en porsjon :-)

    SvarSlett