fredag 14. august 2009

Spanskrør

Telleren runder straks 25.000, og jeg får masse hyggelige kommentarer som jeg setter STOR pris på. Bloggingen er blitt en kjær hobby som setter meg i kontakt med rause, inspirerende og flotte mennesker over hele landet.

Dette skal feires med en kake! Denne oppskriften har jeg fått fra jentenes spansklærer (derav navnet...). Egentlig heter den Blåbærrull. Eller kanskje er det rett og slett en Budapestrull med blåbærfyll?



Uansett - nå er det blåbær å finne, så det passer utmerket å varte opp med denne kaken til helgens kaffekos. Kaken er snarlaget og HIMMELSK god. Den smaker best samme dag som den er laget.

Kakebunn
6 eggehviter
1 pk vaniljesauspulver (type "uten koking")
2,5 dl sukker

Eggehvitene stivpiskes. Fortsett å piske mens sukker tilsettes litt og litt. Til slutt rører du inn vaniljesauspulveret.
Bre røren i bakepapirkledt form, ca 30x40 cm.
Strø mandelflak over.
Stekes ca. 15-20 minutter, 175 grader.
Kaken hvelves på sukkerstrødd papir og avkjøles.

Fyll
1 pk kremfløte - piskes til krem
2-3 dl hele blåbær (løsfrosne bær kan godt brukes!)

Dekk hele bunnen med krem. Dryss over blåbær. Rull sammen. Server!

PS: Hva gjør man med eggeplommene? Se her!


33 kommentarer:

  1. *vann i munnen* Sender du et stykke hit eller?

    SvarSlett
  2. å slike kaker er så gode, har en svigerinne som lager slik, men hun bruker rips inni. Kan anbefale det på det sterkeste også :)
    Du fikk det til å høres så enkelt ut, mens jeg sitter her med bildene fra da jeg laget en. for å si det slik. Det ble dupp bunnen i fyllet opplegg ;)
    Ha en flott helg. Og gratulerer med 25 000 besøkende!!!!

    SvarSlett
  3. Gratulere med snart 25000. Jeg var litt usikker om jeg skulle ta sjansen på en titt på enda en av dine kaker. De er så altfor fristende og jeg hater å bake. Denne rullekaka så jo helt jammi ut så den må jeg nok også prøve. Kjenner jeg får vann i munnen bare av bildet. Nam-nam.

    SvarSlett
  4. Oj den så god ut, takk for oppskrift!

    SvarSlett
  5. Å så godt! Ikke aner jeg hva slike kaker heter, jeg kaller det rett og slett "marengsrullekake" og jeg bare elsker, elsker, elsker den kaken. Jeg pleier å blande halvt om halvt med pisket kremfløte og vaniljekrem i fyllet, og så det jeg har tilgjegelig av bær. I fjor høst lagde jeg en med rips, bringebær og blåbær som var til å dø for...

    KOS DEG!:)

    SvarSlett
  6. åååå den så fantastisk god ut,og må prøves ut.Tusen takk for flott oppskrift;)og god helg forrsten..bloggklemmer fra monja;)

    SvarSlett
  7. Den så helt fantastisk god ut! Den må nok testes ut ja!
    Gratulerer med 25 000 besøkende!! :)

    klem, cecilie

    SvarSlett
  8. Gratulerer med jubileum :D kjempe morsomt å få så mange besøkende, og det er velfortjent og ingen overaskelse at du har så mange som er innom deg :) Kaken så kjempedeilig ut, namnam.

    SvarSlett
  9. ho hoj, denne oppskrifta må jeg bare holde meg laaaaangt unna! magen min tåler ikke mel og derfor holder jeg meg unna sånne godsaker, men som den kakmonsen jeg er, håhå, hvordan skal det gå i lengen?

    SvarSlett
  10. Så deilig kake- og du gratulerer me alle 25000!!
    Oppskrifta blir tatt vare på......

    SvarSlett
  11. Den har jeg laget en gang så jeg vet den er god.Jeg har også kake i min blogg:) God helg!

    SvarSlett
  12. Grattis med et fantastisk antall besøkende. Wow!
    Stå på videre med morsomme, inspirerende og personlige innlegg. God helg!
    hilsen Elise

    SvarSlett
  13. Gratulerer med så mange besøkende!! Og takk for oppskrift på kake. Tok meg den frihet å skrive den ut. Kanskje jeg baker den i løpet av helgen.
    God helg!!

    SvarSlett
  14. Grattis med så mange besøkende. Det er alltid kos å se at så mange titter innom.
    Kaka ser farlig god ut:) *vann i munnen*

    SvarSlett
  15. WOW. UT I SKOGEN NO...
    TAKK OG GOD HELG!
    Kjekk blogg å kome innom ;-)

    SvarSlett
  16. Mm, denne ser himmelsk ut. Må prøves - men først må det slutte å regne. Det har bøttet ned i dagevis, og å gå på blåbærtur vil være en blandet fornøyelse. Men det må vel stoppe en gang ......

    SvarSlett
  17. Gratulerer med så mange besøkende. Fikk lyst på kake, jeg. Ha en god helg.

    SvarSlett
  18. Denne ser helt fantastisk nydelig ut!
    Skal prøve den snart, en av guttene fyller år neste uke:)
    Ønsker deg en nydelig helg,klem:)

    SvarSlett
  19. Denne kaka bruker jeg også lage, men jeg har ikke prøvd med bær inni :) Det var en god ide!! Ser veldig god ut.
    http://elinslillehobbyhjorne.blogspot.com/2009/04/marengsrullekake.html

    Ha en fin helg :)

    SvarSlett
  20. Ahhh...den så utrolig god ut og jeg som bare tilfeldigvis har liggende selvplukkede blåbær i fryseren...men så var det jo slankekuren da...
    Takk for at du deler oppskriften med oss andre, blir nok å ha denne i bakhodet leeenge.

    Annelive.

    SvarSlett
  21. Gratulerer med 25 ooo besøkende!
    Kaken så nydelig ut! :0)

    SvarSlett
  22. Jeg blir stort sett alltid fysen på kake etter å ha vært på besøk hos deg. Den ser rå-god ut!

    SvarSlett
  23. hei du jentemamma!!!
    Takk for kosleig hilsen,nå har jeg kost meg inne hos deg,veldig koselig blogg!! Kaken ser deilig ut...gratulerer med jubileum!
    Klem fra Anette

    SvarSlett
  24. Takk for oppskrift! Denne skal jeg prøve til søndagskaffen i morgen! :-)

    SvarSlett
  25. Utrolig koselig blogg du har. Fått mange tips hos deg nå :) Kaka så bare lekker ut, håper den smakte.

    SvarSlett
  26. Jam jam, denne må jeg bare prøve.. det ligger en award til deg inne på bloggen min. Ha en smakfull søndag. ;D

    SvarSlett
  27. Gratulerer med jubileum :-)

    SvarSlett
  28. MMm,den så kjempegod ut!!Gratulere med blogg-jubileum!Det er alltid så trivelig å titte innom til deg.Ha en flott uke videre!Klem

    SvarSlett
  29. Så koselig med så masse besøk, gratulerer!! Den kaka så jo bare så fristende ut, nam-nam, mulig jeg må prøve å lage den:) Ha en fortsatt fin uke

    SvarSlett
  30. Ååååå den kaken så bare helt utrolig herlig ut.
    Jeg trur jeg får skive ut disse to oppskiftene.
    Ha en flott uke.

    SvarSlett
  31. Så koselig at denne oppskrifta dukka opp da jeg søkte på blåbærrull på google :)
    Men det var selvfølgelig ETTER at jeg allerede hadde vispa sukker og egg - ja med eggeplomme og det hele....

    Hadde klora ned oppskrifta i full fart på et ark - uten spesifikasjoner kan vi si - og jeg har aldri baka den før. Samtidig tenkte jeg at noe ikke var helt som det skulle, kanskje hadde det vært lurt å sjekke google _først_ :D

    Men: Det gikk godt å bruke hele eggene - kaka ble i hvert fall spist :)

    Uansett: Takk for oppskrift - nå har jeg lagra denne :)

    SvarSlett
  32. Jeg har købt EN pakke med krem uden kogning. I pakken er der TO breve til ½ l mælk hver. Er der nogen der kan fortælle mig, om jeg skal bruge ET brev til 6 æggehvider, eller om jeg skal bruge de TO breve og en HEL liter mælk ??

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann Gudnyb. Beklager sent svar - det er ferietid og lit pc-bruk her. Du skal bruke ett av de to "brevene" med pulver. Kun pulveret, ikke noe melk. Lykke til!

      Slett