mandag 13. juli 2009

Nostalgi på boks


Noen biter formkake i en vakker boks kan vekke mange ømme barndomsminner. Glade minner, men med nostalgiens duse slør over seg... Selv minnes jeg utallige badeturer til Indesnes, kaffestunder ved steinbordet i (mor)mors hage og sankthansaftener ved bålet.

Denne kaken er saftig og utrolig god i all sin enkelhet. Om ikke lenge kan den lages med selvplukkede bringebær - men det duger fint med bringebær fra ICAs frysedisk :-)
Bringebær kan erstattes med moreller eller kirsebær.
Kaken er også god etter frysing. Skjær den i passe biter først, så er det lett å ta opp akkurat så mange som du trenger.
Av en eller annen magisk grunn smaker kaken aller best når mandlene hakkes for hånd. :-)
Bringebærputer
300 g hvetemel
300 g sukker
2 ts bakepulver
300 g romtemperert smør
4 halvvispede egg
1,5 dl finhakkede mandler

3 dl hele bringebær (evt kirsebær/moreller)
Litt sukker

Bland hvetemel, sukker og bakepulver. Smuldre inn smøret. Tilsett egg og mandler.
Bre røren utover i bakepapirkledd form, 30x40 cm.
Bærene rulles i sukker og dyttes litt ned i røren hist og her.

Stekes ved 180 grader, nederste rille, ca. 25-30 minutter.

15 kommentarer:

 1. Høres fantastisk godt ut.
  Minnes godt alle bringebærene vi plukka i "Evaskogen" innerst i Børrvatnet. og de nyrørte blåbærene på pannekakene stekt på vedovnen på hytta i Børrvatnet.

  Ha en flott sommer dag videre.

  SvarSlett
 2. Disse kakene vekket gode minner her i Granhauglia også. Min mor lagde slike når jeg var liten (hun lager de fortsatt :-)) , bringebærputer var et nytt navn fo meg, og akkurat nå står det helt stille på hva vi kaller dem. Men en ting husker jeg, og det er smaken, fantastisk gode kaker. Vi reiser over til svigermors sitt svenske paradis i kveld, så kanskje skal jeg overraske med gode kaker. Boksen var forøvrig veldig søt.

  SvarSlett
 3. Mmmm, den ser deilig ut. Som du sier; snart er bringebærene modne og kan puttes i kake :D

  SvarSlett
 4. Den så god ut! Bloggen din er en favoritt, elsker blandingen av baking og strikking ;) ha en strålende dag!

  SvarSlett
 5. Mmm, denne så fantastisk god ut.
  Forrige uke bakte jeg intet mindre enn tre Heisann-kaker. Og alle ble like gode;) Og med non-stop ble den selvfølgelig en hit i barneselskapet.
  Tipper denne er like god.. vel, bare en måte å finne det ut på!

  SvarSlett
 6. Farlig dette med alle de gode kakeoppskriftene dine. Jeg har spist opp hele "heisan-kaka" alene. Har igjen en liten bit i fryseren. Den bringebærkaka så jo også veldig god ut, så jeg får vurdere den. Blir vel trillende rund hvis jeg skal prøve alle disse fristende kakene din og ikke har jeg tid til å trimme heller, må jo strikke litt.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 7. Den så og hørtes fantastisk god ut. Må prøve denne i sommer tror jeg :)

  SvarSlett
 8. Tror jeg kommer en tur over åsen på kaffebesøk....kaka ser kjempegod ut!
  Ingenting er som fersk hjembakst.
  Ha ei fin uke!
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 9. Å, det var fristande! Eg ser at det snart er rikeleg tilgang på bringebær i hagen til mor... Denne må eg prøve å sjekke ut!

  SvarSlett
 10. Det ble en kraftig modifisering hos meg. Det begynte med at jeg ikke hadde mandler og så utviklet det seg til å bli en egen oppskrift. Håper du synes det er greit jeg la den ut - hvis ikke, gi meg et lyd og så fjerner jeg den :)

  SvarSlett
 11. Ingeborg - navnet "Bringebærputer" er bare noe jeg har funnet på. Når jeg skjærer kaken i biter syns jeg de ligner på små puter med knapper i. Og så høres Bringebærputer mye koseligere ut enn Bringebærruter (som kaken sikkert heller ikke heter, enetlig).
  Wigdis - det er viktig å invitere venner på kaffe OFTE når man har baking som hobby. Ellers går det galt (om man skal spise alt selv, mener jeg). Strikke kan man jo gjøre MENS man har besøk, eller hur?
  Rapunsel - tre Heisann på én uke: Uoffisiell Heisann-verdensrekord. Definitivt! *imponert*
  Gry - velkommen på kaffe når som helst!
  Og alle dere andre: TUSEN takk for hyggelige tilbakemeldinger!

  SvarSlett
 12. Ja, jeg glemte jo å si til Blomsterpiken: Selvsagt er det BARE hyggelig at du har latt deg inspirere til å finne opp helt nye snaddermuffins med utgangspunkt i putene mine!

  SvarSlett
 13. Hei, takk for hyggelig kommentar hos meg - kaken din ser veeldig fristende ut, spesielt for en stakkar på Fedon Lindberg - kur! sukk. Natta!

  SvarSlett
 14. Nam nam! Har akkurat tømt befridd bringebærbuskene mine for noen modne bær. De er alt blitt syltetøy. Men en annen gang skal jeg huske på disse. Ser veldig godt ut. Bringebær er favorittbærene mine.

  SvarSlett
 15. Mmmmmmmmm...! Dette så deilig ut!!! Hvor har du fått tak i den fine matboksen?

  SvarSlett