mandag 1. juni 2009

Banankomplott




Banankomplott er (enda) et ord som har sitt utspring i pludrehanneheimen. Må ikke forveksles med fruktkompott.

Banankomplott oppstår med ujevne mellomrom her i huset. Det går ut på at alle fire - stilltiende og liksom tilfeldig - begynner å overse et par bananer på fruktfatet.

Der ligger de og får stadig flere brune spetter i skallet, og blir mykere og søtere i fruktkjøttet. Ingen vil lenger spise dem som de er. Til slutt er de bare egnet til én ting: Toves veldig gode banankake!

Og hvilket ærverdig endelikt for vår sunne, gode venn, bananen!

Jeg har prøvd mange forskjellige oppskrifter på banankake, men alltid endt opp med en tung, litt klissete sak, som riktignok smakte banan, men ikke kake.

Venninne Tove på Klokkarstua er en kløpper på kaker, og da hun en gang hadde med seg denne kaken til oss, var jeg ikke sein om å be om oppskrift.

Nå har jeg også fått lov til å dele den med dere. Det skal være godt modne bananer i denne kaken, så list deg forbi fruktfatet og vent på rette øyeblikket. Du skal se familien blir salig i blikket når du på beste husmorvis har utnyttet rester og unngått å kaste mat, og kan diske opp med lun og silkemyk banankake.
Kan et stykke banankake forresten regnes som én av de anbefalte fem om dagen"? :-)

Toves veldig gode banankake - 1 stk.
3 egg
170 g sukker
2 ts vaniljesukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g smeltet, avkjølt smør
1 moset banan

Egg og sukker piskes til tykk eggedosis. Det tørre blandes og siktes, og vendes inn i røren vekselvis med smøret. Moset banen blandes inn til slutt.
Bruk smurt brødform, gjerne med en strimmel bakepapir i bunnen.
175-200 grader i 30-40 minutter. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.
Smør evt. på sjokoladeglasur om du ønsker.
Kaken tåler godt å fryses.

Velbekomme!


23 kommentarer:

  1. Mmmm.... banankake er godt! Har en oppskrift som jeg pleier å bruke, men det er jo spennende å teste ut en ny.

    SvarSlett
  2. Oii, den er nemlig namse nam ;-)
    Præcis den opskrift har jeg brugt mange gange når jeg har bagt banankage.
    Den er i en dansk kogebog fra Karolines Køkken.
    Super god opskrift.

    SvarSlett
  3. Takk, denne testes ut akkurat nuh!

    SvarSlett
  4. *titter ut på kjøkkenet* Jauda, der ligger tre overmodne bananer enda.
    Vert nok ei kake her i huset også i dag.

    Tusen takk for at du deler oppskrifa.

    SvarSlett
  5. Overmodne bananer som overses på fruktfatet..kjenner meg igjen..! Jeg har faktisk aldri smakt banankake, men alle sier jo at det er så godt. Dette må jeg prøve.

    Et tips til enda en ting man kan bruke overmodne bananer til er å skjære dem i biter og fryse dem ned - perfekt til smoothies hvis man liker den slags :-)

    SvarSlett
  6. MMMMMM....sikkert smakfult ja:) desse så gode ut. Men eg er streng med dietten for tida. Har tenkt å kome meg ned i sommarkleda mine som ligg i skapet.
    Nydelig toppen du har sydd deg.
    Ha en fin dag
    Klem

    SvarSlett
  7. Banankomplott er velkjent også her i huset, og no veit eg kva eg skal gjere neste gong det oppstår. Har aldri laga banankake, men no skal det prøvast. Takk for at du deler oppskrifta.

    SvarSlett
  8. Takk for at du deler oppskrifta:) Den må nok prøvast!

    SvarSlett
  9. Det ligger en award til deg i bloggen min. Håper du vil ta imot den.

    SvarSlett
  10. Å nam, det hørtes veldig veldig godt ut :-) Banankake kan definitivt regnes som en av de 5, forutsetter imidlertid at du spiser kake som inneholder en hel banan... Kan bli vel mye kake!

    SvarSlett
  11. Takk for oppskriften! Testa den ut i dag på jobben, og den falt i smak! Hadde en solid dasj karamellsaus i røra i tillegg, det gjorde seg!

    SvarSlett
  12. Det var veldig gjennkjennede med disse bananene. Skrev ut oppskriften med det samme og skal prøves ut neste gang disse bananene blir liggende for seg selv...Hils Tove å si tusen takk for deling:)

    SvarSlett
  13. Kaka ser kjempegod ut, bra tips!
    Så fin bluse du har sydd, så flott!
    Ha ei fin sommeruke Hanne!
    Klem fra andre sida av Brattåsen. : )

    SvarSlett
  14. Hei Kaka så deilig ut Den må jeg prøve en dag og bake Ha en god dag Bodil

    SvarSlett
  15. Hei!Takk for stadig flotte oppskrifter hos deg!Har tillatt meg å kopiere banan-kaken også..Som du sikkert ser i boggen min falt middagen din i veldig god jord her i huset...Så flott den toppen din var!Du er jammen god på å sy også...Håper dere har hatt en flott pinse?Her har det vært rene sommeren, deilige fridager sammen med min Kjære og ungene.
    Kanskje vi får vurdere å "bytte-låne" hus en sommer..Det hadde jo vært artig..
    Ha en strålende uke videre.Sørlandsklem fra Tanja

    SvarSlett
  16. Nam.. den kaka så god ut! skal ha oppskrifta i tankene neste gang banankomplottet oppstår her i huset:-)

    SvarSlett
  17. Så lurt! Da vet jeg hva jeg kan gjøre neste gang det ligger en overmoden banan på kjøkkenet :)

    SvarSlett
  18. Dette så i grunnen veldig godt ut. Skjer banankomplott her også, både titt og ofte, så dette var en god idé!

    SvarSlett
  19. Denne har jeg laget i dag, og den var god:)
    Takk for oppskrift

    SvarSlett
  20. I ovnen min står det nå ei banankake som er ferdig om fem minutter, takk for oppskrifta; lukter i alle fall kjempegodt!!

    SvarSlett
  21. I dag prøvde jeg denne oppskrifta, og jammen ble den god! Namnam =)

    SvarSlett
  22. I dag redda du dagen for meg. Skal bake denne kaka i dag og min oppskrift er søkk borte. Tusen takk for att du deler med oss. Ha ein fin helg.

    SvarSlett
  23. Nammmm....den ser god ut der den ligger i forma si i ovnen.....Mmm...
    Fikk lyst på noe kveldsgodt ;)

    Klem
    Unni

    SvarSlett