mandag 4. mai 2009

For full musikk


På kjøleskapdøra vår henger en handleblokk. Der kan hver især notere hva som trengs, etter hvert som vi åpner siste pakken av ditt eller datt.

Av og til vekker handlelappen munterhet mens jeg går mellom reolene. Kanskje står det "fire redde frukter". Da skjønner jeg at vi snart er fri for teen "Four red fruits". Alternativt "Tidlig grå" hvis det er Earl Grey som behøves.
Noen ganger står det "1oo millioner Torky". Da skjønner jeg at mannen min syns jeg får lære meg å handle tørkerull "i stort".

Før helga hadde jeg laaang handleliste da jeg gikk inn på Prix. Og mellom epler og salami, ajax og potetgull stod det plutselig "storbandinstrumenter".

Hva tror dere jeg handlet da?
Paprika, purre, mais, creme fraiche og kyllingfilet.

Det er nemlig ingrediensene i kusine Tyras deilige "Storbandsuppe". Den har navnet sitt fordi suppen har holdt liv i Vadsø storband på diverse helgesamlinger, og ble vår favoritt fra første skjefull. Ypperlig gjestemat!

Vil du lage suppen, gjør du det SLIK:

Storbandsuppe, 4-6 porsjoner

3 terninger hønsebuljong røres ut i 1 l kokende vann.
4 kyllingfileter deles i små terninger og får trekke i buljongen i 10-15 min.
2 paprika, 1 stor purre og en liten boks mais freses i 2 ss smør i stekepanne, sammen med krydder: 1 ts chilipulver, 2 ts karri og 2 ts paprikapulver.
Et beger Creme Fraiche røres inn i suppen. (For en magrere suppe velger du Lettere Creme Fraiche - suppen blir mindre fyldig, men likevel god.)
Grønnsakblandingen tilsettes suppen når det nærmer seg servering.
Smak på suppen og tilsett evt salt og pepper om du ønsker.
Hos oss pleier nevnte krydring være akkurat passe. Med mer chilli får du en hottere suppe.
Serveres med godt brød.


PS: Sånn for ordens skyld - Tyra er ikke min kusine, men min manns.

15 kommentarer:

  1. Det må jeg si, kreativ handlelapp. Morsomt!

    SvarSlett
  2. Artig handlelapp :)
    Koselig med slike glimt i kvardagen.
    Sikkert nydelig suppe
    Ha en fin mandag
    Klem

    SvarSlett
  3. å du frister igjen!!!
    Denne må også prøves, har prøvd kjøttpuddingen!! Og den va KANON GOD!!!
    Nå er det suppe next ;)

    SvarSlett
  4. Hørtes godt ut og minner meg på at jeg må lage middag nå.

    SvarSlett
  5. Denne suppa ser super ut. Jeg har prøvd en lignende oppskrift, og den ble veldig god.

    SvarSlett
  6. Den så veldig god ut! Tror jeg må teste den i løpet av uka =)

    SvarSlett
  7. Mmm, den så god ut. Oppskriften er herved lagret, minus mais tror jeg den kan gå som lavkarbomiddag.
    Ønsker deg en fin uke.

    SvarSlett
  8. Herved er hanlelappene hengt opp på kjøleskapdøra (super ide og morsomme ingredienser) Til og med på handlelappene er dere kreative.
    Suppa er herved bestemt til torsdagsmiddag. Lurer ein på kva ein skal lage til middag er det jo bare å gå inn her til deg.
    Ha en fortsatt fin dag.

    SvarSlett
  9. Suppa så kjempegod ut! Så artig du skriver...
    forstår nå at handlelappene mine er utrolig kjedelige...
    Ha ei vakker våruke Hanne!
    Klem Gry : )

    SvarSlett
  10. Utrolig morsom handlelapp! Neste gang noen ler høyt for seg selv på butikken, så antar jeg at de har en lignende lapp som dere :-)))))

    SvarSlett
  11. Dette var kreativt og morsomt, slik en lapp tror jeg ikke det er mange som har. Spennende og god mat du leverer....... :0)

    SvarSlett
  12. Takk Hanne for kommentar hos meg.. blir ganske ydmyk når så mange bryr seg:o)

    Klem fra Bea i Danmark

    SvarSlett
  13. De handlelappene skaper nok glede både hos dem som skriver dem og den som skal prøve å tyde budskapet. Blir nesten sulten av å lese i bloggen din. Du har så mange spennende oppskrifter.

    SvarSlett
  14. Morsom lesing, jeg fikk en god latter. Det brødet må jeg prøve.

    SvarSlett
  15. Denne har stått på menyen her i huset siden mai 2009 :)) og alle som spiser den ber om oppskriften. Oppdaget idag at jeg aldri har kommentert her, så nå er det herved gjordt. Beste suppa eg vet og supersikker gjestemat som alltid faller i smak ! Tusen takk !

    SvarSlett