Til suppen jeg "serverte" i går, passer det veldig godt med dette brytebrødet. Oppskriften har jeg hentet fra gode, gamle "Gjærbakst på alle bord" som ble solgt i samvirkelagene for mer enn 20 år siden.
Når dette brødet kommer på bordet er yngstejenta nesten lei seg for å bli mett. Hun vil ikke slutte å spise. "Men mamma, det er jo så GODT!" Og det er det.
Tynnbrød med urter - 2 stk.
50 g gjær
3 dl vann
3 dl melk
4 ss olivenolje
1 ts salt
ca. 900 g hvetemel
Gjær løses opp i lunken melk/vann. Tilsett olje og salt. Rør inn hvetemelet. Heves i 1 time.
Deigen deles i to og kjevles direkte på stekebrett. Kjevle til leiven er ca. 10-12 mm tykk.
Tips 1: Brettet behøver ikke smøres. Brødet løsner likevel. Dette gjelder også når du baker pizzabunn.
Tips 2: For å unngå at stekebrettet fyker rundt når du kjevler – vri opp kopptua og legg den under stekebrettet.
Brødet etterheves ca. 20-30 minutter.
Noen ss fløte smøres utover hver leiv. Bruk hånden eller slikkepott. Stikk deretter mange fordypninger i leiven med fingrene (morsomt arbeid, ja!).
Dryss flaksalt og urter oppå. (Jeg pleier å smuldre en blanding av salt og tørket basilikum.)
Stekes ved 250 grader i ca. 10. minutter.
Serveres nystekt. La hver enkelt bryte av brødet, eller skjær det i biter.
Brødet kan fryses. Pakk det i så fall godt inn i plast og tett pose. La det tine i emballasjen, og varm det i stekeovnen like før servering.
50 g gjær
3 dl vann
3 dl melk
4 ss olivenolje
1 ts salt
ca. 900 g hvetemel
Gjær løses opp i lunken melk/vann. Tilsett olje og salt. Rør inn hvetemelet. Heves i 1 time.
Deigen deles i to og kjevles direkte på stekebrett. Kjevle til leiven er ca. 10-12 mm tykk.
Tips 1: Brettet behøver ikke smøres. Brødet løsner likevel. Dette gjelder også når du baker pizzabunn.
Tips 2: For å unngå at stekebrettet fyker rundt når du kjevler – vri opp kopptua og legg den under stekebrettet.
Brødet etterheves ca. 20-30 minutter.
Noen ss fløte smøres utover hver leiv. Bruk hånden eller slikkepott. Stikk deretter mange fordypninger i leiven med fingrene (morsomt arbeid, ja!).
Dryss flaksalt og urter oppå. (Jeg pleier å smuldre en blanding av salt og tørket basilikum.)
Stekes ved 250 grader i ca. 10. minutter.
Serveres nystekt. La hver enkelt bryte av brødet, eller skjær det i biter.
Brødet kan fryses. Pakk det i så fall godt inn i plast og tett pose. La det tine i emballasjen, og varm det i stekeovnen like før servering.
Mmmmm, det så virkelig kjempegodt ut! Tusen takk for oppskriften, jeg tar vare på den - den må prøves! Hjertelig hilsen Hanne.
SvarSlettHøres deilig ut.
SvarSlettMmmmm, dette tror jeg må bakes til helgas grilling. Begynner å få en fin liten samling med Hanne-oppskrifter nå. Takker og bukker!
SvarSlettDu deler så mange utrlig flotte oppskrifter! Flott! Takk!
SvarSlettHa en fin ettermiddag:)
Å, dette ser godt ut!Jeg blir ofte veldig sulten etter å ha besøkt bloggen din. I dag intet untak.
SvarSlett