Som jeg nevnte på lørdag: idErik fikk bakeånden over seg (må ikke forveksles med bankeånd).
Resultat: Deeeeilig eplekake, med mørdeig, vaniljekrem og epler, etter min mors oppskrift.
Her kommer den, i fall du fikk lyst på et stykke:
Mørdeig
250 g smør
250 g hvetemel
90 g melis
1 ts bakepulver
1 egg
Fyll
4-5 epler - skrelles og deles i båter
5 ss eplegele
Vaniljekrem - lages av vaniljesauspulver kokt med 3 dl melk.
Start med å koke vaniljekremen slik at den rekker å bli avkjølt.
Gjør klar en rund kakeform, 22 cm. Bunnen dekkes med bakepapir, kantenes smøres.
Smør smuldres i melet. Tilsett bakepulver og melis. Bland inn egget. Ikke arbeid unødig mye med deigen, bare bland den raskt sammen.
2/3 av deigen fordeles i kakeforma, også oppover "veggene".
Legg eplebåtene oppi.
Eplegele fordeles litt hist og her mellom eplene.
Resten av deigen trilles til fingertykke pølser, som du bruker til å lage et "gitter" på toppen av kaken.
Stekes på nederste rille, 200 grader i 45-55 minutter.
Følg med underveis. Dekk evt kaken med et bakepapir dersom du ser at den er i ferd med å bli for brun.
Som eplekaker flest smaker den aller best lunken og servert med vaniljeis eller en kremklatt.
Velbekomme!
Jøss, den kaka så jammen god ut. Jeg er ikke no' særlig til baker men denne ser ut som om den burde prøves ja :) Har forresten vært innom bloggen til jenta, nydelige bilder der, sikker på at mor er stolt av den flinke jenta :)
SvarSlettDette hørtes deilig ut. Jeg tar og skriver ut oppskriften slik at jeg kan få smakt på den også :o)
SvarSlettAngående koffertlappen så har jeg bare brukt stivt strykeinnlegg med ruter. Men det er helt sikkert like greit å bruke papp. Ha en fin dag :)
Hei Hanne.
SvarSlettMå bare sei at du har ein super blogg. Første gang eg er innom her, men garantert ikkje den siste.
Imorgon skal eg bake. Tusen takk for inspirasjonen.
Ha ein strålande dag.
Laila
Så veldig deilig ut. Her i huset har vi for tida kakestopp, men denne skal garantert prøves ved anledning. Ellers har jeg blitt bitt av "strikke smekker basillen", etter inspirasjon fra din blogg. Har nettopp kjøpt et nytt garn (iallefall for meg) VIKING pure MILK fiber, veldig mykt og deilig - så smekkeproduksjonen bare fortsetter.
SvarSlettÅh, nå ble jeg sulten. Det ser så godt ut :-)
SvarSlettNå ble jeg litt søtsugen her....den kaka så kjempedeilig ut. Noterer bak øret at jeg må notere ned denne oppskrifta.
SvarSlettAng bakekunst, den bilkaka er ikke så innmari avansert, krever bare litt tålmodighet...
takk.... herligt!!
SvarSlettnå er oppskriften notert!!
klem fra magny
Nam nam, det så godt ut. Må lage eplekake endag jeg også.
SvarSlettÅååå som du frister. Har lest igjennom oppskriften, den må jo bare være god. Ha en fortsatt fin uke :)
SvarSlettDen kaka så god ut! Eplekake er jo deilig..
SvarSlettDet ligger en award til deg i bloggen min! =)
Wow. Denne må prøves. Men her i huset blir det nok en gluten- og melkefri variant. Gleder meg.
SvarSlettÅh, den så god ut!
SvarSlettTakk, forresten, for kommentar i bloggen min. Fletter er ikke så komplisert som det ser ut, det finnes mange oppskrifter med enkle flettemønster. Bare til å hive seg på :)