Månedene vi har foran oss nå er salatsesongen framfor noen. Dette ble en bra komposisjon, så jeg foreviger oppskriften for meg selv og andre som måtte få lyst til å prøve.
Salat med spekeskinke og fetaost - 3-4 p.
1/2 hode isbergsalat
et par never ruccola
1/2 cantaloupemelon
6-10 småtomater - delt i fire
1 beger fetaost med hvitløk og oliven
10 cm purre - i skiver
1/2 hvitløk - i småbiter
1 ss olivenolje (til purre/hvitløk)
1/2 pose pinjekjerner
1 pk spekeskinke
Purre og hvitløk surres myk i litt olje.
Pinjekjernene ristes gylne i tørr stekepanne.
Riv isbergsalat og ruccola i grove biter. Anrett salaten i vid skål.
Fordel melonterninger, tomater, fetaost/oliven/hvitløk inkl. marinade, purre- og hvitløkblandingen over salaten.
Bland helt lett.
Skiver av spekeskinke foldes lett sammen (til de ser ut som en blomst) og dyttes ned i salaten hist og her. Dryss pinjekjerner på toppen.
I og med at jeg brukte marinaden fra fetaosten i salaten behøves ingen annen dressing (etter min smak).
Server med godt brød.
Dette så godt ut! Men jeg prøver uten fetaosten - jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke klarer helt å like den.... Men det er det som er så greit med salat - der er det bare å trekke fra og legge til ingredienser etter eget forgodtbefinnende (eller kjøleskap)
SvarSlettHa en fin uke!