torsdag 28. november 2013

Bli en lysnisse, du også!

Alle har vel hørt om bots- og bededagen. Men har du hørt om gnist- og glededagen? Vær klar - den er allerede førstkommende søndag!


1. desember markerer starten på "lysnisseprosjektet", og har til hensikt å mangedoble antall lykter som tennes i lokalsamfunnene.

Den glade idéen kommer fra Begeistringsetaten, og jeg akter å henge meg på. Nå oppfordrer jeg så mange som mulig til å gjøre det samme! (Er litt spent - jeg kjenner på meg at dette er midt i blinken for bygda mi, Valnesfjord.)  

Alle som ønsker å bli en lysnisse gjør følgende: Gi bort en lykt til noen du ønsker å glede, men UTEN at mottakeren vet hvem de får den av. (Dette ligner ganske mye på geriljahjertingen som jeg skrev om tidligere i høst.)

Det er lett å lage en lyslykt av et syltetøyglass - beskrivelse her.
Pynt den hvis du vil, men husk at den skal tåle å henge ute.

Lykten puttes i postkassen, henges på en gjerdestolpe eller i en busk på tomta (eller et annet sted der den blir funnet). Oppi lykten putter du en lapp som forteller hensikten med gaven, og at lykten skal tennes hver kveld klokken 18.

På lappen kan det for eksempel stå:

Bli med og skap desembermagi!
1. desember er den store Gnist- og glededagen. Fra den dagen og fram mot jul gir vi lysnisser bort lykter til mennesker vi vil glede! 
Du inviteres herved også til å spre gnist og glede i ditt lokalsamfunn ved å tenne denne lykta utendørs hver kveld kl. 18 (helst så det synes fra veien) i hele desember! Du kan også gi bort egne lykter, om du vil.
Lysnisseprosjektet synliggjør effekten som oppstår når mange bidrar med litt ovenfor eget lokalsamfunn. Det handler om engasjement, felleskap, tilhørighet og begeistring.
Når vi tenner lyktene våre i desember sender vi lys og varme til alle de som beveger seg ute i mørket. En påminnelse om at vi er der, og at vi bryr oss. 
Bli med du også, da vel!
Gnistrende førjulshilsen fra en lysnisse nær deg!

Bli en lysnisse, du også. Og fortell meg gjerne om dine erfaringer!

(Bilde lånt fra Begeistringsetatens hjemmeside)


 

2 kommentarer:

  1. Fantastisk prosjekt :D Tro om jeg ikke må gjøre noe lignende her :D

    SvarSlett
  2. Snart 70 000 som har trykket deltar på årets Lysnisseprosjekt på facebook. Bli med du også! Verdt en bloggpost? Gleder meg til veier av lys gjennom lokalsamfunnet! :D

    SvarSlett