tirsdag 29. januar 2013

Deilig pastarett

Sist sommer fikk jeg en pladask-god pastarett på en restaurant i Umeå. Heldigvis var servitrisen så hyggelig å fortelle meg hvilke ingredienser sausen var basert på, og nå har jeg eksperimentert meg fram til min egen variant, som jeg ble godt fornøyd med.

Jeg serverer den med oksekjøtt trædd på grillspyd (mest fordi det er dekorativt) og pastarør/penne, men tilbehøret kan selvsagt varieres etter egen smak og hva du har for hånden.

Marsala-basert pastasaus, til 2-3 pers.
2 ss smør
1 løk, finhakket
1 hvitløk uten kløfter, finhakket
1 dl marsala dessertvin
1 dl kremfløte
2 ts kalvefond
1 krm grovmalt pepper
1-2 ts sukker

Løk/hvitløk finhakkes og surres blank i smør, ikke for varm gryte. Tilsett vinen og la den koke noen minutter, til alkoholen damper bort. Tilsett fløte, kalvefond og pepper. Smak til med sukker.

Sausen kan enten serveres separat (det gjorde jeg, fordi husets yngste ville ha en annen pastasaus), eller du kan blande den med pastaen.

Serveres med kjøtt, ruccola, tomater og et dryss parmesan (som jeg glemte denne gangen).

Enkel og god kosemat!

PS: Følg min 2013-føljetong "Pludrehanne rydder og kaster"


2 kommentarer:

  1. MMM, dette så supergodt ut!! Fint med middagsinspirasjon :)

    SvarSlett
  2. Mmmm. Oksekjøtt til pasta har jeg aldri prøvd. Og sausen så veldig spennende ut...

    Testing må til :D

    Klem fra Olgamors Finurligheter

    SvarSlett