Det hender jeg får usaklig lyst på én enkelt ingrediens. Smørstekt sjampinjong, for eksempel. I slike tilfeller komponerer jeg gjerne nye retter, hvor vedkommende ingrediens får en sentral plass.
Her om dagen diktet jeg opp en salat som viste seg å bli så god at jeg gjerne deler den med dere. Dette er en ypperlig middagssalat, som blir ekstra god ved at flere av ingrediensene er lune ved servering.
Biffsalat - 3-4 pers.
1/2 pakke Riviera salatblanding (Felt-, Frisee- og Rossosalat - kjøpt på ICA)
300 g entrecote
5-6 ferske sjampinjonger
1 neve Chatam Village-krutonger, type "Ranch large cut" (kjøpt på ICA)
12 miniplommetomater
4 stilker vårløk
Smør til steking
De ulike salatene rives i passe biter og blandes på et stort serveringsfat.
Fjern stilken på soppen, del hver sopp i to og skjær deretter soppen i 1/2 cm tykke skiver. Disse stekes i smør på middels varm panne. Avkjøl litt.
Kjøttet skjæres i små biter, krydres med salt og pepper og stekes hurtig i smør, varm panne. Avkjøl litt.
Krutongene lunes litt i tørr stekepanne.
Tomaten deles i to, vårløken i skiver.
Like før servering fordeler du sopp, kjøtt, krutonger, løk og tomat over salaten.
Ekstra lett rømme og balsamicosirup smaker godt som topping på salaten.
Hvis du har rikelig med krutonger i salaten trenger du ikke brød ved siden av.
Smørsteikt sjampinjong... det er godt det! :D Og blanda med alt det andre gode trur eg dette er ein super salat.
SvarSlettNå ble jeg jammen sulten .. skal straks på butikken og tror det blir salat til lunsj :o)
SvarSlettHåper du har fine dager - klem!