torsdag 5. januar 2012

Babystrikk anno 1961


Plutselig er det mange gravide mager i mine omgivelser. Jeg er en strikker som har størst suksess med de minste prosjektene, så nå har jeg benyttet anledningen: Babyjakke nummer én er på pinnene.


Oppskrift fant jeg i et av mammas gamle strikkehefter. "Alt for damenes strikkebok sesongen 1961-62". Storesøsteren min ble født i 1961, så det er kanskje til henne det opprinnelig ble strikket fra denne boken. Det slår meg at kr 4,85 må da ha vært en temmelig stiv pris for førti år siden?Det er en rekke modeller til både baby, småbarn og voksne her. Babyplagg på den tiden var komfortable og uten ekstra dill-dall. Jeg husker fra min egen tid som nybakt mamma at slike klær var de beste.
Jeg har valgt en rillestrikket jakke som strikkes i ett stykke. Monteringen innebærer kun å sy ermesømmer, feste tråder og montere fem knapper. Det kan jeg virkelig like!

Garnet er nytt for meg, Schachenmayr Nomotta Rheuma Thermal Wolle, som sies å være et ypperlig garn for babystrikk. Pinne nummer 2,5. Jeg tok en kjønnsnøytral og koselig beigefarge, som jeg håper mottaker skal like.


5 kommentarer:

 1. Liker de gamle oppskriftheftene, eller retter sagt som min lille prins sier det ELSKER de. og utrolig artig at du strikker produkt derifra:) Håper du legger ut det ferdige resultatet også:)
  Og takk for heia rop i forhold til mine målsetninger om garnslanking:)

  SvarSlett
 2. Artig med gamle oppskrifter - og moten kommer jo igjen og igjen:-))

  SvarSlett
 3. Så koselig og kjekt det er med slike gamle oppskrifter :-)
  Kjempespent på å se ferdig resultat,
  gøy med slike jakker som strikkes sidelengs
  Likner gjerne litt på noe i Nøstebarn boka eller fra Myk start ?
  Lykke til ;)

  SvarSlett
 4. Den modellen er så sjarmende! Og lite sømmer er genialt i strikkeplagg, særlig til babyer.

  SvarSlett
 5. Minst mulig av sømmer, helt i min smak. Artig å strikke fra gammelt mønster, det ligner veldig på DROPS-mønster som jeg strikker på.
  Det garnet har jeg ikke hørt om før, spennende å prøve noe nytt.
  Pernilla

  SvarSlett