Likevel - denne er GOD! Og tekake fortjener en renessanse. Server nystekt tekake neste gang du har kaffegjester, så skal du se snippene forsvinner som dugg for solen.
Tekake
75 g smør
3,5 dl melk
25 g gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca. 1/2 kg hvetemel
Smelt smør, tilsett melken og varm opp til blandingen er fingervarm. Løs opp gjær i melkeblandingen. Bland inn det tørre og elt deigen jevn. Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse.
Fyll: Klapp deigen utover og trykk inn 1 dl rosiner og 1/2 pk sukat. Elt deigen sammen igjen, før du kjevler ut til ca. 2 cm tykkelse på smurt bakeplate. La deigen etterheve et kvarters tid.
Fordel 75 g smeltet smør utover leiven med skje. (Det skal altså både være smør i deigen og oppå kaken). Strø på en blanding av 5 ss sukker og 2 ts kanel.
Stekes ved 225 grader midt i ovnen, ca. 15 minutter.
Spises lunken, skåret i snipper.
Javisst husker jeg te-kaken. De er jo kjempegode med sukker og kanel på toppen. Vi unger spiste til vi nesten sprakk når mamma bakte denne. De drakk kaffe, vi drakk melk. Hel-melk. Så godt som det var.
SvarSlettTakk for at du ga meg flashback til barndommen. Morsomt.
Klem fra Marit
Den husker jeg godt!!
SvarSlettDen brukte mamma å bake ofte, med 9 barn ble den vekk på en flekk:))
Takk for gode minner, så nå fikk du meg på en ide:)
Ha en nydelig helg,klem:)
For en god ide, skal bake det neste gang istedenfor kanelsnurrer.
SvarSlettGod helg!
Mmm, du er så flink til å legge ut fristende oppskrifter...Husker mormors gamle søster lagde slike da jeg var eh...liten..Ha en strålende helg!!Klem
SvarSlettÅh blir alltid like sulten vær gang jeg besøker bloggen din:-)
SvarSlettHa en fin helg
Namnam, tekake er så godt. Du baker så mye deilig, blir sulten av å innom bloggen din :)
SvarSlettMMMM......det er alltid godt med en god gammeldags tekake :) God helg!!!
SvarSlettKlem
Mormor pleide å bake noe lignende, kjempegodt til kaffen.
SvarSlettHa en fin helg
Klem Tino
Å, ja! Tekake er det kjempelenge siden jeg har bakt. Det tror jeg at jeg må handle inn til i morgen. Du er så flink til å bake og lage mat. Luen fra Drops som jeg har strikket, er kjempelett og rask å strikke, så den anbefaler jeg:-) Ha en flott helg!
SvarSlettJa, jeg husker vel Thorvalds Tekake. Han var flink, husker du klippekransen og grisørene...
SvarSlettHer står eplekaka i ovnen, og jeg har vært ute i regnværet og plukket litt blomster.
Har vakt på bua i morgen, og tar vel med meg både kake og blomster dit...vist det blir noe igjen... Ha ei fin helg Hanne! Klem Gry : )
Mmmmm...
SvarSlettnå fikk jeg lyst til å bake :-)
Takk for besøk på bloggen min. Jeg har nå kommen meg hjem etter en langhelg i Paris. Nydelig body du strikket i det forrige innlegget. Og gode oppskrifter sier jeg alltid takk til.
SvarSlettHa en fortsatt fin helg!
Hei, tusen takk for den hyggelige hilsen i gjesteboka, mi. Så mye flott du har her. Ha ein fin tid som tante.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettSå lurt, såg herleg ut!
SvarSlett