tirsdag 3. desember 2024

Rosenkål på sitt beste


Jeg nærmer meg 60 år og har endelig fått sansen for rosenkål. Endringen inntraff første gang jeg smakte stekt rosenkål med druer, etter en oppskrift fra Meny.

I førjulsukene er rosenkål å få kjøpt til en ganske hyggelig pris, og jeg anbefaler deg å teste denne. Dette er godt tilbehør til nær sagt alt mulig, særlig julens mange kjøttretter. Men senest i går hadde vi rester av rosenkål og druer og spiste det sammen med hverdagslige fiskekaker. Helt knall!

Stekt rosenkål med druer, 4 p.

1 pose rosenkål - renses og deles i to eller fire, alt etter størrelsen

1 fedd hvitløk - finhakket

300 gram grønne druer

50 gram valnøtter - grovt hakket

flytende honning - en dæsj

olje

salt og pepper

ev. hakket persille og chiliflak

Varm en klunk olje i stor stekepanne. Tilsett rosenkål og stek den gylden og mør over nokså høy varme i ca. to minutter - vend ofte og pass på at den ikke svir! Demp varmen, tilsett hvitløk, ringle på litt honning, krydre med salt og pepper. La surre et minutt, før du heller rosenkålen over i en skål så lenge.

Varm stekepannen på nytt og stek druene raskt over høy varme til de får litt farge, begynner å hoppe (!) og eventuelt sprekker litt.

Bland inn rosenkålen, tilsett valnøtter og server.

Et dryss med hakket persille og eventuelt litt chiliflak gjør seg godt, om du har, men det blir også godt uten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar