fredag 7. september 2012

Nudelsuppe


Ferdignudler servert uten ekstra dikkedarer er jeg ikke noe glad i. Som basis for en nudelsuppe blir de mye bedre. Denne lager du på 1-2-3. Start med kjøttbollene.

Nudelsuppe, 3-4 p.
2 pakker kyllingnudler - lages etter anvisning på pakken
3-4 dl frossen grønnsakblanding som du varmer i mikro eller kokende vann

Kjøttboller
1 pk. kyllingkjøttdeig
salt
pepper
potetmel
melk/fløte

Spe kjøttdeigen ved å blande alt i food prosessor. Bruk en barneskje til å forme valnøttstore boller. Disse trekkes i varm hønsebuljong - 1 terning pr. 3 dl vann.

Mens bollene trekker i krafta/buljongen tilbereder du nudlene som normalt. Når disse er ferdigkokt er det viktig at kjelen ikke blir stående og putre unødig, da går nudlene nærmest i oppløsning.
Tilsett kjøttboller med buljongen, samt grønnsakene med evt. kokevann. Juster suppen med mer væske og evt. mer krydder/buljonnterning om ønskelig.

Server straks, gjerne med hvitløksbagetter.

God middag!


1 kommentar: