onsdag 10. mai 2017

Nykål til "alt mulig"


Åh. Endelig. Nå er nykålen/sommerkålen her. Det må utnyttes!

Den trenger bare et par raske minutter i kokevannet. Om du vil servere den kald - slik jeg har gjort her - må den direkte fra kokevannet over i isvann. Da bevares sprøheten og det som mer befarne kokker kaller "nykålens eleganse".

Etter at jentene flyttet hjemmefra koker jeg som regel middag til to personer; oppskrift deretter.

Her har jeg delt 1/2 kålhode i relativt små biter.
Kok opp vann tilsatt litt salt og en del hakket ingefær.
Legg kålen i gryta når vannen koker.
La koke 1-2 minutter. Hel av kokevannet og senk kålen umiddelbart i et isvann som du på forhånd har gjort klart. Vend kålen i isvannet til den er helt avkjølt. La vannet renne godt av i et dørslag.

Nå kan kålen blandes med rømme (velg så mager/fet rømme som du foretrekker - jeg har brukt rømmekolle/ekstra lett rømme). Ca. 3 ss rømme til denne porsjonen. Smak til rømmen etter eget ønske. Jeg brukte salt, pepper, pepperrot fra tube og finhakket, fersk ingefær. På toppen drysset jeg pinjekjerner, som var ristet gylne i tørr stekepanne.

La kålsalaten stå kaldt til servering.

Dette ble prima tilbehør til stekt laks.

Lær mer om nykål her.



3 kommentarer:

  1. Nam, det så godt ut! Nykål er godt og sundt.
    Takk for tips :)

    SvarSlett
  2. Takk for tipset! Jeg kan ikke spise rømme, men kålen i seg selv er jo god. :)

    SvarSlett
  3. Takk for inspirasjon... det er min smak... nam,nam... fisk, nykål og poteter... super!!!

    SvarSlett