Åh. Endelig. Nå er nykålen/sommerkålen her. Det må utnyttes!
Den trenger bare et par raske minutter i kokevannet. Om du vil servere den kald - slik jeg har gjort her - må den direkte fra kokevannet over i isvann. Da bevares sprøheten og det som mer befarne kokker kaller "nykålens eleganse".
Etter at jentene flyttet hjemmefra koker jeg som regel middag til to personer; oppskrift deretter.
Her har jeg delt 1/2 kålhode i relativt små biter.
Kok opp vann tilsatt litt salt og en del hakket ingefær.
Legg kålen i gryta når vannen koker.
La koke 1-2 minutter. Hel av kokevannet og senk kålen umiddelbart i et isvann som du på forhånd har gjort klart. Vend kålen i isvannet til den er helt avkjølt. La vannet renne godt av i et dørslag.
Nå kan kålen blandes med rømme (velg så mager/fet rømme som du foretrekker - jeg har brukt rømmekolle/ekstra lett rømme). Ca. 3 ss rømme til denne porsjonen. Smak til rømmen etter eget ønske. Jeg brukte salt, pepper, pepperrot fra tube og finhakket, fersk ingefær. På toppen drysset jeg pinjekjerner, som var ristet gylne i tørr stekepanne.
La kålsalaten stå kaldt til servering.
Dette ble prima tilbehør til stekt laks.
Lær mer om nykål her.
Nam, det så godt ut! Nykål er godt og sundt.
SvarSlettTakk for tips :)
Takk for tipset! Jeg kan ikke spise rømme, men kålen i seg selv er jo god. :)
SvarSlettTakk for inspirasjon... det er min smak... nam,nam... fisk, nykål og poteter... super!!!
SvarSlett