Jeg unngår fortsatt kjøpesnop. Det startet som en personlig utfordring 10.10.10, og har siden rett og slett bare fortsatt, når det gjelder sjokolade og slikkerier. (Uklokt nok løsnet jeg etter hvert på regimet når det gjaldt kjeks, potetgull, peanøtter og lignende. Så snart reglene ble løsere, ble kjolen strammere, for å si det sånn. Det er en annen historie, som jeg kanskje skal skrive mer om en annen dag.)
Men i hvert fall: Skal jeg ha søtsaker, får jeg lage dem selv. Det er stas til høytider, hvor vi har fullt hus og "alle de andre" spiser godterier.
Denne påska byr jeg på både kvikklunsj, egg med melkekrem og kolibrimarsipan - fra egen kjøkkenbenk.
Hjemmelaget kvikklunsj - etter Sverre Sætre-oppskrift, begeistret formidlet for mange år siden av en av mine favorittmatskribenter Andreas Viestad her. Jeg bakte egen kjeks; ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg burde kanskje unngått å dyppe hele kjeksen i sjokolade, ettersom hjemmelaget sjokoladegodis fort blir klissete. Tips: Skjær ganske små kjeks!
Påskeegg med melkekrem - etter en oppskrift jeg fant på godt.no. Velger du overtrekkssjokolade med omhu får du egg uten palmeolje og kunstige tilsetningsstoffer. Kremen er søt og mektig, og jeg vurderer å gi eggene et lag smeltet kokesjokolade utenpå melkesjokoladen. Jeg tror det blir bedre.
Kolibristubber - denne gang laget av Odense marsipan i lilla pakke, som jeg synes er et godt alternativ når jeg ikke har tid til å lage egen marsipan. Trill tynne pølser, skjær i jevnlange biter (ca. 3 cm), rund av endene. Dypp i sjokolade, strø med kakekrymmel.
Jeg smelter sjokoladen over vannbad og tilsetter en liten klikk delfiafett. (Til eggene skulle jeg nok droppet denne "fortynningen"). Til kvikklunsjen smakte jeg til med noen ruter kokesjokolade, for fyldigere smak.
Gode hjelpemidler ved dypping er stekepinsett og spesielle sjokoladegafler som gjør at overflødig sjokolade renner lett av. Diss egaflene er blant de svært få spesialverktøyene jeg bruker ved konfektlaging - du finner dem i vanlig jernvare eller butikker som selger kake-/konfektutstyr.
Imponeranse! eg skal prøva å laga kvikk lunch:)
SvarSlettJøss. Skal si du holder koken! Jeg er virkelig på en snurr når det gjelder snop og det gode liv nå, så kanskje jeg også burde ordne meg en slik utfordring?
SvarSlettSå flink du er!
SvarSlettOg jammen får en ikke vann i munnen bare av å se på disse bildene ;)
Riktig god påske fra meg ;)
De sjokoladegaflene så ut til å være noe for meg når jeg lager julemarsipan. Jeg kunne aldri ha laget alt det der. Det hadde vært i min mage før noen andre hadde fått smakt så jeg lar være med å lage slikt annet enn til jul. Du er god som klarer deg uten snop, men nøtter og annet digg legger seg også under huden dessverre. Alt som er godt gjør det og det er plagsomt.
SvarSlett