torsdag 15. januar 2015

Favoritt-tilbehøret akkurat nå


Jeg er veldig glad i erter. God gammeldags ertestuing, ertesuppe, sukkererter i matboks og wok, selskapserter, lune erter i salat... Og akkurat nå har jeg dilla på ertepuré laget av frosne erter.

Det er latterlig enkelt, billig, nyttig for kroppen og er ikke puréen direkte vakker også? Her snakker vi tre ønsker på én gang pluss mums/moms (stryk det som ikke passer)!

Ertepuré 2 p.
1/2 liter frosne erter (målt opp i frossen tilstand).  
Hell frosne erter i kokende lettsaltet vann, la koke et par minutter til ertene er gjennomvarme.
Sil av kokevannet, men hold igjen litt av vannet i fall du vil spe ut pureen.
Mos ertene med stavmikser.
Smak til med 1 ss smør og litt nykvernet pepper.
Juster evt. konsistensen ved å tilsette noen teskjeer av kokevannet.

Server til alt som du tror erter kan passe til, ikke minst retter som trenger et fargekick. Jeg skal snart spice den opp og teste den på bruchetta også, følg med!



6 kommentarer:

  1. Sikler på tastaturet...
    Bare halve husstanden deler min pasjon for erter....
    For ett vakkert syn!

    SvarSlett
  2. Det ser skikkelig sunt og godt ut - jeg er også glad i erter. Dessverre liker ikke minsten dem når de bare er kokt, kanskje dette vil friste mer :)

    SvarSlett
  3. Hei Hanne :)
    Tusen takk for kommentar i bloggen min :)
    Så bra erte-tips, jeg har en eske sånne erter liggende i fryseren, kjøpte den i tilfelle et eller anna (husker ikke hva) Nå vet jeg hva jeg kan bruke det til :) Tusen takk :D
    Snart helg, kos deg :D

    SvarSlett
  4. Helt enig, det er kjempegodt! Prøvde det første gang etter oppskrift på en frossenfiskpakke, og det er kjempegodt til fisk. Men også til masse annet.

    SvarSlett
  5. Herleg frisk farge!

    Ha fortsatt flott helg :-)

    SvarSlett
  6. Ertepurè er ikke dumt. Jeg lager suppe av erter også, med buljong og en potet som jevning. En runde med stavmixeren og ferdig. :)

    SvarSlett