Det er mange år siden jeg hadde unger som kom løpende inn på kjøkkenet for å få en kopp sukker til årets første rabarbrastilker. (sukk - mimre!) Men rabarbrasuppe hører fortsatt forsommeren til.
Den er lett å lage, smaker like godt varm som kald (og jeg foretrekker den halvvarm). Servert med krem eller en kule vaniljeis er den bare snadder.
Rabarbrasuppe - 6 p.
250 g rabarbra - vasket, skrelt og kuttet i biter
1 l vann
200 g sukker
Jevning av 1 dl vann og 1,5 ss potetmel
Kok rabarbra i sukker og vann til rabarbraen begynner å gå i stykker. Det tar ca. 5-10 minutter.
Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn velling. Hell jevningen i suppen i en tynn stråle. Rør hele tiden. Kok opp suppen slik at den tykner.
Server varm, lunken eller avkjølt.
Lykke! Det viste seg nettopp at den gigantiske rabarbraen som vi i to sesonger har trodd var naboen sin, faktisk er vår. Suppe til kvelds! Elin.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettRabarbra er bare så godt!
SvarSlettGod helg!
Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min!
SvarSlettRabarbra er min store sommerfavoritt, og denne suppa ser supergod ut ;-)