fredag 26. august 2011

L i solnedgang


I dag er det akkurat en måned til yngstejenta fyller 16.
Da blir det øvelseskjøring med begge snuppene, fram til eldstejenta fyller 18 og kjører opp ved juletider.

Jeg har vært knallhard der. Jentene mine tvinges til kjøretimer og førerkort enten de vil eller ei - av (hold deg fast!) distriktspolitiske hensyn.
Jeg er nemlig overbevist om at det er mye mer nærliggende for unge voksne å velge utkantnorge som bosted dersom de skaffer seg sertifikat på foreldrenes regning før de flytter hjemmefra. Skal du berge deg uten førerkort og bil er du nesten nødt til å bo i en av de største byene, med reelt kollektivtilbud. Og jeg er distriktsmisjonær på min hals. Gjerne ut for å se og lære noen år - men noen må holde bygdene i gang :)

Alt som har med førerkort å gjøre koster flesk. 3.600 kroner i trafikalt grunnkurs allerede før de får sette seg bak rattet. Siden klabber det på seg, med 650 kroner pr. kjøretime og sikkerhetskurs på bane og vei og jeg vet ikke hva. Ikke lett å ta seg råd til dette når man er nyetablert ung voksen.

Derfor: Førerkort før man får flytte hjemmefra. And that's the way it is.

God helg!

Hilsen mor til to med dobbel L.6 kommentarer:

 1. Hei
  Vi styrer med det samme forstår jeg:)
  Mine 2 eldste på 16 og 18 holder på med øvelsekjøring, han på 16 skal ta førerkort på traktor og 18 åringen på bil, så her blir det mye sitting i bil:) Vi bor også på landet så førerkort er viktig.
  Ønsker deg en nydelig helg, klem Hanne

  SvarSlett
 2. Se der, ja, det var tydelig tale!
  Og veldig gode argumenter.. *bor i Oslo, har aldri tenkt på dette*
  Noterer bak øret, og skal spre ordet!

  SvarSlett
 3. Dette er jo helt fantastisk. Heldige jenter du har, og jeg håper de vet å sette pris på det!! ;-)

  Jeg er forøvrig enig i argumentet ditt om at det er greit å kunne kjøre bil om man skal bo i distriktene. Absolutt. Det ser jeg bare der pappa kommer fra i Hardanger. Selv om der går busser, er plassen slik at en bil gjør seg godt for å komme seg lettere rundt. :-)

  SvarSlett
 4. Helt enig med deg.Jeg er for øyeblikket uten kortet,men har søkt om å få mitt igjen.6 km til bussholdeplasse,1 mil til nærmeste butikk å jobb å gubben drar på jobb i 0530 tiden og kommer hjem rundt 17 tiden.Vi har 1 nabo,men syns ikke jeg kan mase støtt å stadig på skyss og plage sjåføren (70 åring).Så da sitter jeg temmelig fast her.Så du gjør det rette.Bra det finnes tenkende foreldre.Og det koster flesk,ser jeg,men det blir jo ikke billigere heller.

  SvarSlett
 5. Helt enig med deg der! Men duverden for noen grisepriser!! Er vi er ferdig for lengst med å sponse våre tre:)

  SvarSlett
 6. Enig med du!Ungene skal ha førerkort for å komme seg rundt, både på tur og ut av byen. Og så er det greit at jenter kjører, de tar ikke unødige sjanser og dermed er faren for ulykker mindre,-)

  SvarSlett