onsdag 1. september 2010
PS: Sommeren er ikke helt over!
Vi våknet til nysnø i fjellene og hustrige, høstlige forhold i dag. Jeg gikk sporenstreks i fryseren og fant fram rester av ei lammesteik og en pose med lammesjy for å lage ekstra god lapskaus til middag.
Mens jeg stod der og rørte i lapskausgryta ringte idErik, som var på vei hjem fra jobb. En jordbærselger solgte flotte bær fra Vesterålen.
Nå hadde han kjøpt to korger til dessert (hurra!) - men ønsket fruen kanskje litt større kvanta?
Oh yes! Det passet utmerket med en sommersmak til dessert etter lapskausen. Og jeg var absolutt i form til å røre og fryse ned noen beger jordbærsyltetøy. Jeg hadde jo gitt opp håpet om nordnorske jordbær til forrådskammeret, og her ble vi altså berget i tolvte time. (Og det må jeg bare si. INGEN jordbær kan måle seg med de nordnorske!)
Nå har jeg på toppen av det hele holdt av et par korger for å teste to nye oppskrifter. Følg med!
ÅÅÅ! Det såg alldeles nydelig ut! :)
SvarSlettJordbær er toppen. Eg har eit brett frosne som eg skal bruke i smoothies utover hausten og vinteren- medan eg ventar på sol og sommar igjen!:)
Jordbær er bare aldeles nydelig, og enig med deg: den nord-norske er fantastisk!!! jeg trodde heller ikke at jeg skulle få tak i norske jorbær i år... men fikk takk i litt her for en liten stund siden :) gleder meg til å se hva du skal lage. Ønsker deg en fortsatt fin uke, klem fra Mette
SvarSlettJordbærsesongen er ALLTID altfor kort synes jeg. Både middag og dessert høres fortrefflig ut. Heldige deg!!
SvarSlettMå være enig med deg. Ingenting kan måle seg med den nordnorske jordbæra. Har desverre ikke blitt noen som har kommet i vår fryser i år. Men litt til dessert har vi da klart å finne tak i.
SvarSlettHa en fortsatt flott uke.
Klem fra Siv
Ingenting kan måle seg med nordnorske bær, det er helt sant!
SvarSlettHer kjøpte jeg sånn til å lage fiskeegg: http://cgi.ebay.com/JAPAN-Plastic-Egg-Mold-Mould-2-pcs-Fish-Car-Cute-/250373093209?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a4b663759
Vil anbefale deg butikken hennes, der er det masse kult til Bento!