tirsdag 28. september 2010

Månelandskap


Av en eller annen grunn har pannekaker ord på seg for å være "lettvint middag". Det er sant å si ikke mange middagsretter som krever like lang standby-tid ved komfyren som det å skulle steke pannekaker til en hel familie...

Den enkle varianten er å helle pannekakerøren i en form og la stekeovnen gjøre jobben.
I løpet av steketiden utvikler pannekaken seg gjerne til det rene månelandskapet - det får være dagens underholdning. Eller du kan lese avisen imens.

Server pannekaken med tomatsuppe og friske grønnsaker, så blir det et komplett måltid.

Tips: Ovnspannekake er også god kald som niste.

Ovnspannekake, 4-5 p.

Ovnen forvarmes til 225 grader.

En passe bit bacon/salt sideflesk skjæres i små terninger og brunes i 1 ss smør i ovnspanne (30x40 cm) i ca. ti minutter.
Røre
4 egg
8 dl melk
3,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
evt finklippet gressløk/tynne purreringer

Visp eggene lett sammen. Bland inn halvparten av melken, alt melet og saltet. Rør godt til klumpene forsvinner, og spe inn resten av melken. Tilsett finklippet gressløk eller tynne purreringer om du ønsker.
Hell røren over baconbitene.

Stek midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til pannekaken har fått pen fyllen farge og røren er stivnet helt igjennom.
La pannekaken stå noen minutter og fastne før servering.

Dropper du bacon og gressløk kan pannekaken gjerne serveres med syltetøy og kanskje en klatt rømmekolle eller creme fraiche.

9 kommentarer:

  1. Smart, bør kanskje prøve denne varianten.
    Selv vasker jeg viftetoppen og hyller samtidig som jeg steker pannekaker :-)

    SvarSlett
  2. Ganske sikkert velsmakende pannekaker.

    Enig med deg om at det her kreves intens overvåkning.

    Hvis det er slik på månen, så ville jeg stortrivdes.

    Klem

    SvarSlett
  3. Me har ofte ovnspannekake slik som oppskrifta di), servert med blåbærsystetøy, og det er favoritten til junior.

    SvarSlett
  4. Jummi, dette er den perfekte "foreningsmat" spør du meg! Har min egen lille variant som er blitt veldig populær, men skal definitivt prøve din oppskrift neste gang:)

    SvarSlett
  5. Enig med deg - det tar jaggu tid å steke en hel stabel med pannekaker!
    Denne varianten har også jeg brukt mange ganger, og synes det er minst like godt...
    Og restene går i matpakka dagen etter!

    SvarSlett
  6. Bland bacon og eplebiter i røra, strø over ost når pannekaka er halvstekt, og server med salat til.
    Enkelt(!) og mettende :o)

    SvarSlett
  7. Dette har vi aldri prøvd før - takk for fristende oppskrift!

    SvarSlett
  8. Dette er inspirasjonen for dagens middag her i skapryddings-huset :D

    SvarSlett
  9. Hei og takk for fin blogg! Jeg prøvde denne oppskrifta, men fikk den ikke helt til - jeg hadde røra i ei ganske stor ildfast-form, men den ble aldri ordentlig stiv. Bruker du langpanna, sånn at den egentlig blir temmelig tynn? Eller andre triks? :)

    SvarSlett