tag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post2781191077928803581..comments2024-02-21T18:53:58.775+01:00Comments on Pludrehanne: Mammas gode fiskekakerHannehttp://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-78190109096047606342023-10-02T15:03:20.402+02:002023-10-02T15:03:20.402+02:00Hvis du bruker frossen fisk, ta med tinevannet. Da...Hvis du bruker frossen fisk, ta med tinevannet. Da blir det som kaker av ferskfisk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-54002223777359572382020-12-15T21:20:43.147+01:002020-12-15T21:20:43.147+01:00Nå er allerede morgendagens middag bestilt!. Ser h...Nå er allerede morgendagens middag bestilt!. Ser helt fantastisk ut. Mangler bare lukten av havet rundt<br />St. Hans aften. 👍😃😘Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-41073028435712940562019-03-18T16:53:40.216+01:002019-03-18T16:53:40.216+01:00.....og som min mor lærte meg....spe saaaakte........og som min mor lærte meg....spe saaaakte...Vannmannenhttps://www.blogger.com/profile/10487199515323057517noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-78458144160134627742019-03-18T16:52:19.392+01:002019-03-18T16:52:19.392+01:00Frossen fisk HAR stivelse. men når du tiner den he...Frossen fisk HAR stivelse. men når du tiner den helt, renner tinevannet med stivelsen av. Da må du halvtine fisken å bruke foodprocessoren, noe som går helt fint og deigen blir fast og fin...det er i hvert fall min erfaring gjennom 40 år med fiskekakelaging...Det er viktig at også melk og fløte er iskalde. Lykke tilVannmannenhttps://www.blogger.com/profile/10487199515323057517noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-10585378930149926272019-03-18T16:47:45.433+01:002019-03-18T16:47:45.433+01:00Mange år siden den problemstillingen ble reist, me...Mange år siden den problemstillingen ble reist, men man kan bruke frossen fisk, MEN, da må fisken halvtines, dvs. at den må ikke være begynt å slippe væske. Jeg bruker halvtint hysefilet i foodprocessoren (fordel at den er kald)og sper med kald melk som nesten er på frysepunktet samt de øvrige indigriensene som krydder og potetmel og løk...Har bare gode erfaringer med det, men bruker som oftest hysefilet som har ligget i kjøleskapet over natten.. Aldri lage av dagsgammel filet, da blir den, som vi sier her "kort"..Sånn for ordens skyld, så har eg vel laget i nærheten av 5tusen kaker....<br /> Vannmannenhttps://www.blogger.com/profile/10487199515323057517noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-62348179861618690112019-01-25T23:29:53.466+01:002019-01-25T23:29:53.466+01:00Min mammas oppskrift:
ca 5-600 g fersk hysefilet
5...Min mammas oppskrift:<br />ca 5-600 g fersk hysefilet<br />5 dl kraft kokt på hyse rygg/ skinn<br />1/2 middels stor løk<br />3 sp potetmel<br />2 ts salt<br />1 ts nymalt sort pepper<br />1/ ts nyrevet muskattnøtt<br />1 egg<br />Kjøres på hatighet 1 i hurtigmixer til massen er homogen, ikke suppe.<br />Stekes i meierismør på malm stekepanne.<br />Spis det du klarer mens de er nystekt. Et av mine beste barneminner.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06599661338992187679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-16443117582257067412018-01-22T17:25:45.616+01:002018-01-22T17:25:45.616+01:00Ja, nå er det like før det er hysesesong her på vå...Ja, nå er det like før det er hysesesong her på våre trakter. Namnam, gleder meg. Nå har vi vært fri for hjemmelagde fiskekaker en stund. Jeg er så glad for at det fortsatt finnes lokale fiskere å handle hos, da har jeg full kontroll på kvaliteten! Og som du sier: gode råvarer er alfa og omega :-)Hannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-46323036323952607842018-01-22T17:23:43.478+01:002018-01-22T17:23:43.478+01:00Takk for tilleggsopplysninger, Ingeborg! :-)Takk for tilleggsopplysninger, Ingeborg! :-)Hannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-9922426933790581672018-01-22T14:36:25.790+01:002018-01-22T14:36:25.790+01:00Det er noen ting å ta hensyn til når man skal lage...Det er noen ting å ta hensyn til når man skal lage fiskekaker/boller. Første bud er at råvaren er av kvalitet. Fileen må ikke ha vært frossen. (viktig å spørre om det i fiskebutikken). Det rommet du jobber i må være kalt også det du sper med. Jobbe godt mellom speing. Følger man disse budene så får du kjempegode kaker/boller. Har lært dette av min mamma og følger dette slavisk. Fiskekakene på bildet her ser så himla gode ut at lysta på å lage kakene er på topp. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08403941404152429668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-46296407634611048022018-01-22T13:47:47.761+01:002018-01-22T13:47:47.761+01:00Går flott med stavmixer men må jo lage mindre pors...Går flott med stavmixer men må jo lage mindre porsjoner. Sløyf hvetemel så blir de også glutenfri. Har selv ikke løk men gjerne ved siden. Kan bruke alle sorter fisk men de blir hvite med hyse. Frossen fisk har ikke stivelsen som fersk fisk derfor ikke bra til fiskekaker. Ingeborg.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-19329513442914351262018-01-22T13:31:29.687+01:002018-01-22T13:31:29.687+01:00Det er absolutt mulig ¨sløyfe hvetemelet i denne o...Det er absolutt mulig ¨sløyfe hvetemelet i denne oppskrifta, og resultatet blir vel så godt. Ikke alle tåler hvetemel.Hjemmelagede fiskekaker er nydelig mat,og er midt i blinken for barnebarna mine.Annenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-79708582765364436452018-01-08T19:51:38.490+01:002018-01-08T19:51:38.490+01:00Heisann Tine. Du, det vet jeg rett og slett ikke. ...Heisann Tine. Du, det vet jeg rett og slett ikke. Men jeg kan ikke helt skjønne hva som skulle være forskjellen på stavmikser og food processor, annet enn at du må lage mye mindre porsjoner av gangen. Lykke til!Hannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-87547070456977209702018-01-07T13:58:26.772+01:002018-01-07T13:58:26.772+01:00Hei. Mulig å bruke stavmikser på disse? Hei. Mulig å bruke stavmikser på disse? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04806238833033201866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-67397092953737685382017-06-14T14:26:05.171+02:002017-06-14T14:26:05.171+02:00Brillefint! Høres ut som en gruppe jeg kan trives ...Brillefint! Høres ut som en gruppe jeg kan trives i :-)Hannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-73587617608540308852017-06-14T14:22:31.953+02:002017-06-14T14:22:31.953+02:00JA, LINKET til bloggen din. Jeg vil gjerne inviter...JA, LINKET til bloggen din. Jeg vil gjerne invitere deg til å dele oppskrifter fra bloggen din på gruppa. Jeg har en del andre som også gjør det. Hjertelig velkommen, jeg liker oppskrifter og bildene dine :-)Veslemøynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-27560834247017481432017-06-14T14:16:42.594+02:002017-06-14T14:16:42.594+02:00Hei Veslemøy. Jeg har kun erfaring med hyse, men v...Hei Veslemøy. Jeg har kun erfaring med hyse, men vet at andre bruker andre fiskeslag, gjerne også en blanding av flere typer fisk. Hyse er jo ikke så lett å få tak i hele året, så jeg lager alltid stor ladning fiskekaker om vinteren. Mht deling setter jeg mest pris på deling av link til bloggen. Når bilder og tekst limes inn andre steder, er opphavsretten umulig å etterrøkte, og det liker jeg ikke. Hvis du gjorde førstnevnte, altså linket til blogginnlegget, er det selvsagt helt ok! :-) PludrehanneklemHannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-82445129164305228002017-06-14T14:11:59.119+02:002017-06-14T14:11:59.119+02:00Hei Hanne! Disse ser VELDIG gode ut. Kan annen fis...Hei Hanne! Disse ser VELDIG gode ut. Kan annen fiskefilet benyttes om man ikke får tak i hyse? På Fb har jeg en oppskrifts gruppe som heter Gode Matoppskrifter og Kreative Ideer. Jeg tok meg den frihet og delte oppskrift og bildet på gruppa. Jeg håper det er i orden :-)Veslemøynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-55631832239858299282016-02-12T10:30:11.125+01:002016-02-12T10:30:11.125+01:00Hei Andrine. Så fint at du spør, opphavsretten ska...Hei Andrine. Så fint at du spør, opphavsretten skal man ta på alvor. Klart du skal få bruke bilde til skoleprosjektet ditt, gjerne flere. Lykke til! Hannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-3037416366988460052016-02-11T15:04:56.343+01:002016-02-11T15:04:56.343+01:00Hei, kan jeg bruke bildet av fiskekakene til et sk...Hei, kan jeg bruke bildet av fiskekakene til et skoleprosjekt? :) De er veldig streng på opphavsrett til bilder :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12910296693848084320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-74333649491959718192015-10-19T18:15:20.102+02:002015-10-19T18:15:20.102+02:00det går også an og ha ett egg i da holder det seg ...det går også an og ha ett egg i da holder det seg sammen bedre og fiskekakene blir mer luftig anonymhttps://www.blogger.com/profile/05768020008255743998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-66202867066876615202015-10-19T18:13:29.988+02:002015-10-19T18:13:29.988+02:00det går også an å ha ett egg i da holder den seg b...det går også an å ha ett egg i da holder den seg bedre sammen og fiskekakene blir mer luftiganonymhttps://www.blogger.com/profile/05768020008255743998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-2848632766152676762013-06-17T22:06:37.112+02:002013-06-17T22:06:37.112+02:00Da ble det Mamma Thorbjørgs fiskekaker til middag ...Da ble det Mamma Thorbjørgs fiskekaker til middag i dag, og det falt veldig i smak hos alle mann skal jeg si deg! :)Jeg erstattet riktignok melk og hvetemel med havrefløte og spelt pga at vesla her er allergisk, men vil tro resultatet ble like så bra. Takk for god oppskrift, skal definitivt lages igjen :) Mvh EliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-28497878769068989922013-02-28T13:46:50.427+01:002013-02-28T13:46:50.427+01:00Nam nam, dette så godt ut ! Når været blir bedre s...Nam nam, dette så godt ut ! Når været blir bedre skal vi ut med sjarke å se om vi får fisk og da vet jeg hvor jeg finner oppskriften. Tusen takk !!AnneKahttps://www.blogger.com/profile/07184617245494429271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-81663476238801553342013-02-27T19:02:58.861+01:002013-02-27T19:02:58.861+01:00Tusen takk. Får takke ja til fiskebilen neste gang...Tusen takk. Får takke ja til fiskebilen neste gang de ringer på ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6454501115227473545.post-605009801337616592013-02-26T16:31:22.122+01:002013-02-26T16:31:22.122+01:00Jeg har en gang laget seikaker av frossen seifilet...Jeg har en gang laget seikaker av frossen seifilet. De ble gode på smak, men hang dårlig sammen. Jeg ville nok ikke lagd store porsjoner fiskekaker av fisk som har vært frossen. Men som sagt, smaken var helt ok. Tipper det er enda viktigere da å få med "sigevannet" som renner ut når fisken tiner. Hannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.com