tirsdag 5. januar 2016

Gavestrikk 1


Det ble noen få hjemmelagde julegaver. Her er én av dem: Klompelompe danseskjørt til mitt yngste barnebarn, Astrid som fylte ett år tredje juledag. Hun har akkurat lært seg og gå, og jeg tenkte dette skjørtet ville vippe godt rundt bleiestussen hennes.

Ved en misforståelse kjøpte jeg Tynn merinoull, ikke Merinoull, fra Sandnes til dette prosjektet. Etter rask rådslagning i en strikkegruppe på facebook lot jeg meg overbevise om at jeg ikke behøvde å bytte garnet. Jeg la opp masketall tilsvarende størrelsen over (det hadde jeg neppe behøvd, innser jeg etter at skjørtet ble ferdig og tatt i bruk), men fulgte ellers både pinnetykkelse og og økninger som normalt. Jeg endte med et lettere og luftigere skjørt, så her var det hell i uhellet. Jeg kommer til å velge samme garn om jeg skal strikke flere av dette!

Etter at skjørtet var ferdig, ga jeg meg på leting etter en genser som kunne passe til. Gjett om jeg er fornøyd med absolutt full fargeklaff på en genser fra Nameit, som til og med er i en blanding av ull og bomull og dermed også matcher materialmessig.

Oppskrift på dette skjørtet finnes gratis på nett, følg linken.